26 Haziran 2007 00:00

Hizbullah davasında 10 müebbet verildi

Diyarbakır’da 1992-1994 yılları arasında Hizbullah adına 24 adam öldürme, 21 yaralama ile birçok bombalama eylemini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 13 yıldır yargılanan 11 sanıktan 10’u müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da 1992-1994 yılları arasında Hizbullah adına 24 adam öldürme, 21 yaralama ile birçok bombalama eylemini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 13 yıldır yargılanan 11 sanıktan 10’u müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 1 sanık ise beraat etti.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar hazır bulundu.
Savcı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarlayarak sanıkların ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.
Sanıklar son savunmalarında, iddianamede üzerlerine atılı eylemlere katılmadıklarını belirterek, tahliye ve beraatlarını talep ettiler.
Karar
Mahkeme, verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.
Mahkeme heyeti, sanıklar İhsan Baran, Naşit Tutar, Murat Salur, Asıf Güneş, Hasan Süsli, İdris Şimşek, Mehmet Çiğdem, Mesut Tunce, Hüsamettin Çiçek ve Mehmet Halil Taş’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıkların yargılama esnasında duruşmalardaki iyi hallerini dikkate alan mahkeme, indirim yaparak cezayı müebbete dönüştürdü.
Mahkeme heyeti ayrıca, Topluma Kazandırma Yasası’ndan yararlanmak için başvuruda bulunan sanıklar Mehmet Halil Taş ve Hüsamettin Çiçek’in başvurusunu reddetti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hobileri patlayıcı madde bulundurmak!

SONRAKİ HABER

Dikkat! Sıcak çarpabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...