26 Haziran 2007 00:00

Condoleezza Rice aynı yalanları sayıklıyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail’in Lübnan’a saldırmasını, “Yeni Ortadoğu’nun doğum sancıları” olarak nitelediği açıklamasından neredeyse bir sene sonra “Ortadoğu’ya demokrasinin geleceğini” söyledi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail’in Lübnan’a saldırmasını, “Yeni Ortadoğu’nun doğum sancıları” olarak nitelediği açıklamasından neredeyse bir sene sonra “Ortadoğu’ya demokrasinin geleceğini” söyledi. Rice bu ifadeleri, Irak, Filistin ve Lübnan’daki çatışmalar ve işgaller sorulduğunda kullandı.
Paris’te düzenlenen Darfur konferansında, Fransa’nın yeni Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Lübnan’ın ABD destekli Başbakanı Fuad Sinyora ile görüşen Rice, “Irak, Filistin ve Lübnan’dan gelen kötü haberleri bildiğini” ifade ederek “Demokrasi zordur ve özellikle onu engellemeye çalışan düşmanlar olduğundan daha zordur” dedi.
200 bin sivilin canına mal olan Darfur’daki olaylara ilişkin olarak da Rice, “uluslararası toplumun bu konudaki sorumluğunu yerine getirmediğinden” dem vurdu.
Irak yine kan gölü
Öte yandan bu açıklamayla eş zamanlı olarak Irak’ın farklı bölgelerinde düzenlenen üç intihar saldırısında en az 40 kişi öldü. Hille’de 8 kişi öldü. 25 kişinin de yaralandığı saldırı, valilik bürosu yakınında düzenlendi. Beyci kentinde petrol yüklü tankerle düzenlenen intihar saldırısında 18 kişi öldü. Bağdat’ın merkezindeki bir otelde düzenlenen intihar saldırısında ise 7 kişi öldü. Ayrıca bir ABD askeri daha yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Brown protestolarla başladı

SONRAKİ HABER

Chavez’den direnişe hazırlık çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...