26 Haziran 2007 00:00

Brown protestolarla başladı

İngiltere Başbakanı Tony Blair, uzun baskıların ardından açıkladığı istifa programını hayata geçirmeye başladı. Blair, önceki gün İşçi Partisi lideri olarak görevine nokta koyarken, partinin yeni lideri ise Maliye Bakanı...

Paylaş

İngiltere Başbakanı Tony Blair, uzun baskıların ardından açıkladığı istifa programını hayata geçirmeye başladı. Blair, önceki gün İşçi Partisi lideri olarak görevine nokta koyarken, partinin yeni lideri ise Maliye Bakanı Gordon Brown oldu.
Yarın da başbakanlığı devralacak olan Brown, “değişim” vaadinde bulunurken İşçi Partisi Kongresi’nin yapıldığı Manchester’daki binanın yakınlarında ise binlerce işgal karşıtı, Londra yönetiminin işgal politikalarını eleştirdi ve İngiliz askerlerinin Irak’tan 100 gün içinde geri çekilmesini talep etti.
Brown konuşmasında, “şartlar uygun oluncaya değin çekilmeyeceklerini” belirtirken “İşgal Koalisyonunu Durduralım” adlı örgütün çağrısıyla bir araya gelen protestocular ise “100 günlük bir çekilme takvimi” istedi.
‘Sanki Blair konuşuyor’
Brown, hesaplı konut, geniş eğitim fırsatları ve kişi hak ve özgürlüklerinin korunması gibi konularda “reform” sözü verdiği konuşmasında, selefinin sonunu getiren Irak ile Afganistan işgallerine ise üstünkörü değindi.
Brown’un açıklamalarını, “Anlaşılıyor ki ikinci bir Blair ile karşı karşıyayız” diye yorumlayan The Guardian yazarı Simon Hoggart, “Brown’un konuşmasını dinlerken gözlerinizi kapayıp aksanını göz ardı ettiniz mi, sanki Blair konuşuyordu” diye yazdı.
The Independent ise “Blair bizleri küçültebileceği kadar küçülttü. Brown da izin verdi. Şimdi yeni başbakan, bizi heyecan verici sözlerle kazanmaya çalışıyor. Uyanık olun ve bu sefer kanmayın! Blair ders almadı, ama biz almalıyız” diye yazdı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail zirveden önce saldırdı!

SONRAKİ HABER

Condoleezza Rice aynı yalanları sayıklıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...