26 Haziran 2007 00:00

Lübnan’da BM askerine saldırı

İsrail’in geçen yazki saldırıları sonrası Lübnan’a yerleştirilen BM askeri gücü UNIFIL’e önceki gün ilk kez saldırı düzenlendi. İspanyol askerlerine yönelik saldırıda 6 asker öldü, 2 asker ağır yaralandı.

Paylaş

İsrail’in geçen yazki saldırıları sonrası Lübnan’a yerleştirilen BM askeri gücü UNIFIL’e önceki gün ilk kez saldırı düzenlendi. İspanyol askerlerine yönelik saldırıda 6 asker öldü, 2 asker ağır yaralandı. İspanya Savunma Bakanı Lübnan’a giderken, Madrid ise Lübnan’dan çekilmeyeceğini açıkladı. Trablus’ta süren çatışmalarda da 10 kişi daha ölürken, Beyrut, BM askerlerine yönelik saldırıyla bu çatışmaların ilgili olduğunu iddia etti.
Hizbullah kınadı
Hizbullah ise saldırıyı kınadı. Örgütün açıklamasında, “saldırının, Güney Lübnan ile Lübnan halkını da yaraladığı” ifade edildi.
Lübnan’da 13 bin BM askeri bulunuyor. Bu Bu askerler arasında 550 Türkiye askeri de görev yapıyor.
Fisk: Saldırı bekleniyordu
Diğer yandan Independent’ın Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, “El Kaide bağlantılı Sünni grupların böyle bir saldırı yapması bekleniyordu” dedi. “Hizbullah, barış gücü askerlerini korumaya büyük özen gösteriyordu” diyen Fisk, “Hatta Fransız, İspanyol ve İtalyan istihbarat elemanları, üç hafta önce Sidon’da Hizbullah ile bir araya gelmiş ve bu gücü korumalarını istemişlerdi. Hizbullah bu isteği kabul etti” diye yazdı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Avrupa’ya Rus doğalgazı için yeni ortaklık

SONRAKİ HABER

İsrail zirveden önce saldırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...