26 Haziran 2007 00:00

Borçlu listesinin başında Yeşim Tekstil var

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma 50 bin YTL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenlerin listesini kamuoyuna duyurdu. Buna göre Yeşim Tekstil’in ilk sırada yer aldığı sıralamada AKP’li belediyeler ağırlıkta bulunuyor.

Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma 50 bin YTL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenlerin listesini kamuoyuna duyurdu. Buna göre Yeşim Tekstil’in ilk sırada yer aldığı sıralamada AKP’li belediyeler ağırlıkta bulunuyor.
SGK’dan yapılan açıklamada, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu uyarınca, SGK Yönetim Kurulu’nca belirlenen tutardan daha fazla prim borcu olan ve ödeme tarihini 6 aydan fazla süreyle geçiren işverenlerin her yıl kamuoyuna duyurulmasının gerektiği belirtildi. Açıklanan liste bir hafta süreyle www.sgk.gov.tr internet adresinde yayımlanacak.
2 milyar YTL’nin üzerinde borçları var
SGK tarafından duyurulan listede, toplam 9 bin 445 işverenin ismi yer alıyor. Birçok belediyenin de yer aldığı listeye göre, kurumun toplam borç aslı alacağı 2 milyar 115 milyon 351 bin 206 YTL 36 YKr’yi buluyor.
Açıklamada, işverenlerin, ilan edilen bilgilere itiraz için, ilan tarihini takip eden 3 iş günü içinde SGK Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’ne (devredilen SSK Sigorta Primleri Daire Başkanlığı) yazılı olarak başvurabilecekleri, inceleme sonucu itirazın haklı olduğunun anlaşılması durumunda, listede düzeltme yapılacağı ifade edildi.
AKP’li belediyeler ağırlıkta
En yüksek borcu olan ilk 10 şirketin 4’ü, ilk 50 şirketin de 32’si belediyelerden oluştu. Belediyelerde ise çoğunluk AKP’li yönetimlerde.
İlk sırada yer alan Yeşim Tekstil’in prim borç aslı 52 milyon 23 bin YTL oldu. Yeşim Tekstil’i 26 milyon 48 bin YTL ile İETT Genel Müdürlüğü izledi. 23 milyon 112 bin YTL borcu bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üçüncü sırada yer aldı. Nergis Tekstil 23 milyon 54 bin, Hema Dişli Sanayi 20 milyon 147 bin, Batman Belediye Başkanlığı 17 milyon 712 bin, Sifaş 17 milyon 589 bin, Şanlıurfa Belediyesi 15 milyon 374 bin, Hüstaş 12 milyon 635 bin, Zonguldak Belediye Başkanlığı 11 milyon 739 bin YTL ile diğer en yüksek borçlu şirketler olarak liste başında yer aldılar. Star TV, Yimpaş, Adana Büyükşehir, Kırıkkale, Mardin, Aydın ve Ordu belediyeleri de sıralamada yer aldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Salihli’de belediye grevi sürüyor

SONRAKİ HABER

Siyasetin gündeminde emekçiler yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa