26 Haziran 2007 00:00

Antalya’da seçim bürosu açıldı

Antalya’da Bin Umut Adaylarını tanıtmak, halkla seçim sürecini konuşmak ve tartışmak için Emek Partisi yöneticileri, kadınlar ve gençler, Zeytinköy Mahallesi’nde ev ev dolaşarak bildiriler, broşürler dağıttı...

Paylaş

Antalya’da Bin Umut Adaylarını tanıtmak, halkla seçim sürecini konuşmak ve tartışmak için Emek Partisi yöneticileri, kadınlar ve gençler, Zeytinköy Mahallesi’nde ev ev dolaşarak bildiriler, broşürler dağıttı ve kahvehanede kısa bir süre sohbet ettiler. 45 derece sıcaklıkta yapılan çalışma, mahalle sakinleri tarafından da ilgiliyle karşılandı.
Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Güneş Mahallesi’ndeki seçim bürosu açılışına EMEP, DTP, SDP yöneticileri ve kitle örgütü temsilcileri katıldı. Halkın geniş katılımı coşku yarattı. DTP Antalya İl Başkanı Mustafa Gül konuşmasında, “Çatışmalara son vermek, yokluğa, yoksulluğa hayır demek için birbirimize ihtiyacımız var. Bu dönemde bir oy demeyip Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz ayırmadan herkesin kapısını çalmalıyız” dedi.
EMEP İl Sekreteri Fevzi Peker ise “Bu sıcakta halka seçimleri sırf kendi çıkarları için dayatmak affedilir bir şey değildir, bizim gibi emekten ve barıştan yana olan partilerin bayrak ve kan üzerinden politika yapanlara karşı durmamız kaçınılmazdır” diye konuştu. Peker, “Akan kanın durması için emperyalist savaşlara karşı güçlerimizi birleştirip Bin Umut Adaylarını Meclis’e taşımalıyız” dedi. SDP İl Başkanı Şemsettin Kalay ise Genelkurmay’ın açıklamalarına karşı barış ve kardeşlik talebinin daha güçlü haykırılması gerektiğini belirterek “Adaylarımız Meclis’te bizler de sokakta mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Antalya Bin Umut Bağımsız Adayı Kubilay Döşeyen de halkı çatışma ortamına sokmaya çalışanlara karşı duyarlı olma çağrısı yaptı. “22 Temmuz ve sonrasında ‘ah keşke’ dememek için anlatacaklarımızı şimdiden çevremize doğru bir şekilde anlatıp Bin Umut Adaylarını Meclis’e taşımalıyız. Yoksa sonradan kimseye söyleyecek sözümüz olmaz” diyen Döşeyen, seçimlerin ülke için bir dönüm noktası olduğunu belirterek seçimleri iyi kullanarak savaşın durdurulabileceğini, gençlerin ölmesinin engellenebileceğini söyledi. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hayatımıza sahip çıkalım

SONRAKİ HABER

Tüzel’den Uzan için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...