26 Haziran 2007 00:00

Hayatımıza sahip çıkalım

Ankara “Bin Umut” bağımsız adayları için Altındağ ve Mamak’ta seçim büroları açıldı. Mamak Tuzluçayır’da önceki akşam yapılan büro açılışı, davul zurna eşliğinde halay çekilmesiyle başladı.

Paylaş

Ankara “Bin Umut” bağımsız adayları için Altındağ ve Mamak’ta seçim büroları açıldı. Mamak Tuzluçayır’da önceki akşam yapılan büro açılışı, davul zurna eşliğinde halay çekilmesiyle başladı. Birinci Bölge Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş, Meclis’te halkın yüzde 40’ının temsil edilmediğini, bu nedenle “Bin Umut bağımsız aday” modelinin geliştirildiğini belirterek “Bu model ile bütün halkların kendi dilini konuşmasını, evlerinize kurulan yoksulluk ve işsizlik hapishanesini parçalamayı istiyoruz” dedi. Bağımsız milletvekillerine verilecek her oyun, insanın kendi geleceğine sahip çıkması anlamına geldiğine dikkat çeken Erbaş, “Kendi hayatımıza sahip çıkalım. Biz yalnız değiliz, koca bir kalabalığız. Bu farkındalığı yaratırsak, 23 Temmuz sabahı çok şey değişecektir” diye konuştu.
İkinci Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Keleş de Altındağ’daki seçim bürosu açılışına katıldı. Yıldırım Beyazıt Meydanı’ndaki seçim bürosunun açılışında konuşan Keleş, kendilerine verilen oyları boşa çıkartmayacaklarını, Meclis’te tüm ezilenlerin, sosyalistlerin dili olacaklarını vurguladı. Keleş, yüzde 10’luk seçim barajını eleştirerek “Bu antidemokratik seçim barajı nedeniyle ezilen, hakları gasp edilen ve emeğiyle ayakta duran tüm kesimlerin sesi soluğu olacağımıza söz veriyoruz” dedi. Seçim bürosunun açılışının ardından davul zurna eşliğinde halay çekildi.
‘Meclis’in vicdanı olacağız’
Şükrü Erbaş, önceki akşam Eryaman Gülenkent Sitesi’ndeki seçim toplantısına da katılarak site sakinleri ile buluştu. 60 kişinin katıldığı toplantıda Erbaş, “Bin Umut Adaylarının, Meclis’e geldiklerinde çözümsüzlüğe götürülen Kürt sorununun savaşla değil demokrasi içerisinde çözülmesi için çaba sarf edeceklerini” söyledi.
Erbaş, IMF ve özelleştirme politikaları sonucu halkın değerleri ile kurulan 30 kurumun özelleştirildiğini hatırlatarak “Meclis’te, TİP’li milletvekillerinden sonra ilk kez bağımsız adaylar, halkın ve emeğin vicdanı olacak” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de köy ziyareti

SONRAKİ HABER

Antalya’da seçim bürosu açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa