26 Haziran 2007 00:00

Bakırhan: Bin Umut Adayları için çalışacağım

Kendisini feshederek DTP’ye katılan DEHAP’ın eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaptığı yazılı açıklama ile Bin Umut Adaylarına destek çağrısında bulundu. Bakırhan açıklamasında, sistemin ciddi bir krizle karşı karşıya ...

Paylaş

Kendisini feshederek DTP’ye katılan DEHAP’ın eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaptığı yazılı açıklama ile Bin Umut Adaylarına destek çağrısında bulundu. Bakırhan açıklamasında, sistemin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu ve bu krizin yapılan erken seçimlerle aşılmak istendiğini ifade ederek, “Ancak ortaya çıkan tabloya bakıldığında krizi toplumun beklentisini karşılayacak temelde aşacak bir iradenin açığa çıkma olasılığı görünmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Bakırhan açıklamasında, yaşanan krizin aşılması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Kürt halkının temsilcilerinin Parlamento’da yer almasının her zamankinden daha fazla aciliyet arz ettiğini vurgulayarak, “Yıllardır antidemokratik seçim yasası ile temsilcilerini parlamentoya gönderemeyen halkımız, bağımsız aday girişimi ile bu engelleri aşma olanağı yakalamıştır. Bu olanağın en güçlü şekilde azami bir başarıya dönüştürülmesi, herkesin önünde duran bir görevdir. Başarısızlığın faturası tahmin edilemeyecek ölçüde ağır olacaktır” diye kaydetti.
Dayatmalara karşı kimlik mücadelesi veren Kürtlerin ve temsilcilerinin önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu belirterek, bağımsız adaylara destek talebinde bulunan Bakırhan devamla şunları ifade etti:
“Bu sürece yönelik eleştirilerimizi saklı tutmak kaydıyla, tüm örgütümüz ve halkımız adaylarımız şahsında en üst düzeyde başarılı olmak için çalışmak zorundayız. Ben de bu bağlamda gücüm yettiğince adaylarımızın çalışmalarına destek olacağım.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Çocuklar için evet’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da boşuna zaman harcıyorsunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa