26 Haziran 2007 00:00

Kerem Tunçeri tarihe geçti

İspanya 1. Basketbol Ligi’nde (ACB) 2006-2007 sezonunun şampiyonu deplasmanda W.Barcelona’yı 82-71 yenen Kerem Tunçeri’nin de formasını giydiği Real Madrid oldu. Play-off final serisinde durumu 3-1’e getirerek şampiyonluğunu ilan ...

Paylaş

İspanya 1. Basketbol Ligi’nde (ACB) 2006-2007 sezonunun şampiyonu deplasmanda W.Barcelona’yı 82-71 yenen Kerem Tunçeri’nin de formasını giydiği Real Madrid oldu. Play-off final serisinde durumu 3-1’e getirerek şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid, böylece tarihinde 29. kez lig kupasını kazandı.
Real Madrid’de ilk sezonunu geçiren Türk basketbolcu Kerem Tunçeri, final serisinde gösterdiği başarıyı son maçta da ortaya koyarak takımının kazanmasında büyük bir paya sahip olurken, İspanyol basınından da büyük övgü aldı.
Karşılaşmaya ilk 5’te başlayan Kerem, oyunda kaldığı 28 dakikada 15 sayı, 2 ribaunt ve 3 asistle oynadı. Kerem, ACB kupasını kazanan ilk Türk basketbolcu olarak da tarihe geçti.
Bu arada, Real Madrid’in İspanyol yıldız oyuncusu Felipe Reyes, final serisinin en iyi oyuncusu seçildi. Son olarak 7 yıl önce ACB şampiyonu olan Real Madrid’in, kupayı ezeli rakibi Barcelona’nın sahasında kaldırması da önemli bir ayrıntı oldu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yüzücüler Belgrad’dan 18 madalya ile dönüyor

SONRAKİ HABER

Trabzonspor’da kaleci sıkıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa