26 Haziran 2007 00:00

Yüzücüler Belgrad’dan 18 madalya ile dönüyor

Uluslararası Belgrad Yüzme Şampiyonası’nda Türk yüzücüler, büyük başarı göstererek 7 altın, 7 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan ve Türkiye ile birlikte ...

Paylaş

Uluslararası Belgrad Yüzme Şampiyonası’nda Türk yüzücüler, büyük başarı göstererek 7 altın, 7 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan ve Türkiye ile birlikte Danimarka, Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovakya, Arnavutluk’un katıldığı şampiyonada Türkiye 7 erkek, 5 bayan olmak üzere toplam 12 sporcuyla mücadele etti.
Şampiyonada 50 metre sırt üstünde Emre Çelik, 50 metre kelebekte Iris Rosenberg, 200 ve 100 metre sırt üstünde Nazlı Ege Çalışal, 400 metre karışıkta Emir Ali Başer, 200 ve 400 serbestte Burcu Dolunay, 100 metre sırtüstünde Alp Yokay altın madalya kazanan sporcular oldu.
Gizem Papila 50 metre serbestte, İris Rosenberg 100 kelebekte, Emir Ali Başer 200 metre serbestte, Gülşah Gönenç 200 metre kelebekte, Emre Çelik 100 metre Sırtüstünde, Onur Uras 100 metre Kelebekte, Alp Yokay 200 metre sırtüstünde gümüş madalya kazanarak ikincilik kürsüsüne çıktılar.
Ömer Aslanoğulu 50 ve 100 metre kurbağalamada, Onur Uras 50 metre kelebekte, Gülşah Gönenç de 100 metre kelebek branşında bronz madalyanın sahibi oldu.
50 metre kelebekte Türkiye rekoru
Şampiyonada ayrıca Türkiye rekoru da kırıldı. 50 metre kelebek yarışında İris Rosenberg 28.08’lik derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Eski rekor 28.26’lık derecesiyle yine aynı sporcuya aitti.Öte yandan en iyi sporcular sıralamasında bayanlarda İris Rosenberg 2. olurken, Ömer Aslanoğlu 5. sırada yer aldı.
Antrenör Ali Özüak, sistemli ve disiplinli çalışmanın semeresini aldıklarını belirterek, “Sporcularımız çok iyi yarışlar çıkardı. İlk defa bu kadar fazla madalya ile ülkemize dönüyoruz. Daha başarılı günler bizleri bekliyor” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kayserispor’dan Galatasaray’a afişli tepki

SONRAKİ HABER

Kerem Tunçeri tarihe geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...