27 Haziran 2007 00:00

Gür’e Ceyhan’da coşkulu karşılama

Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, Ceyhan yerelinde yayın yapan Mavi Radyo’ya konuk oldu. Sesli Düşünce adlı programa katılan Gür, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Lazların, Çingenelerin, işçilerin ...

Paylaş

Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, Ceyhan yerelinde yayın yapan Mavi Radyo’ya konuk oldu. Sesli Düşünce adlı programa katılan Gür, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Lazların, Çingenelerin, işçilerin, ezilenlerin adayı olduğunu söyledi.
Gür, Emek Partisi Ceyhan İlçe Örgütü’ne bir ziyarette bulunarak bir arada hareket ederek çalışmanın anlamının büyük olduğunu, yereldeki dayanışma ve çalışmaların neden önemli olduğunu önceki seçimlerde gördüklerini aktardı. EMEP Ceyhan İlçe Başkanı Hüseyin Muhacir de geçmiş seçimlerde birlikte çalıştıklarından dolayı birbirlerini iyi tanıdıklarını, fakat daha önce oluşan eksikliklerin giderilmesi için çaba harcanması gerektiğini ifade etti.
Daha sonra Ceyhan’da yüzlerce kişinin katılımı ile seçim bürosu açıldı. Açılışa kadınların ilgisi dikkat çekerken, halk Gür’ü büyük coşkuyla karşıladı.
Açılışa, DTP ve EMEP yöneticileri, Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser katıldı.
Ceyhan halkına hitap eden Nazmi Gür’ün gündeminde, Başbakan’ın “Bağımsızlara oy vermeyin” sözleri vardı. Karşılarında güçlü bir muhalefet istemediği için Başbakan’ın böyle bir açıklama yaptığını dile getiren Gür, birleşik oy pusulası için CHP ve AKP’lilerin, okuma yazma bilmeyen Kürtlerin bağımsızlara oy vermesini engellemek için bir gecede birleştiklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Milletvekili maaşları yargıya taşındı

SONRAKİ HABER

İnanç sömürüsüne izin vermeyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...