27 Haziran 2007 00:00

Milletvekili maaşları yargıya taşındı

Avukat Sedat Vural, Ankara 16. İdare Mahkemesi’ne, 22 Temmuz seçimleri öncesinde milletvekillerine 15 Temmuz’da ödenecek 3 aylık maaşların iptali ve yürürlüğünün durdurulması için başvuruda bulundu.

Paylaş

Avukat Sedat Vural, Ankara 16. İdare Mahkemesi’ne, 22 Temmuz seçimleri öncesinde milletvekillerine 15 Temmuz’da ödenecek 3 aylık maaşların iptali ve yürürlüğünün durdurulması için başvuruda bulundu. Vural başvuru dilekçesinde, TBMM’nin aldığı seçim kararı uyarınca çalışmalarını sonlandırdığı, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın ise bunu başta kapanış kokteyli olmak üzere basın toplantısıyla duyurduğuna dikkat çekti.
Avukat Vural, başvuru dilekçesinde; “Meclis’in 22 Temmuz’a kadar hiç toplanamayacağı, yani yasama görevi içerisinde bulunamayacağı; bu nedenle yapılan Anayasal yasama görevine bağlı olarak ödenen maaşların (ödenek ve yollukların), bu görevde bulunmadıkları 15 Temmuz’dan ileriye dönük 3 aylık maaşın milletvekillerine ödenmesi, öncelikle toplum vicdanında ve demokratik rejime güvende ciddi yaralar açacağı gibi demokrasi kültürüne, demokratik siyasi etiğe, hak ve adalete ve de Anayasa ve yasalara açıkça aykırılık teşkil edecektir” ifadelerine yer verdi.
Avukat Vural, yasalara göre seçimlerin yenilenmesinden önce ödenmiş maaşların geri istenmeyeceğine dikkat çektiği dilekçesinde, “Yenilenecek Meclis üyelerinin, seçildikleri aydan yani Temmuz 2007 tarihinden itibaren milletvekili maaşlarına hak kazanacakları dikkate alındığında, dava konusu işlemle 15 Temmuz 2007 tarihinde hali hazır milletvekillerine yapılacak 3 aylık maaş tutarı ödemelerinin, aynı döneme ilişkin iki kez ödeme yapılmasından dolayı, ‘görevi kötüye kullanma’ suçu oluşturacağı ve tutarın ödemeyi yapan kişilerden geri isteneceği hukuksal bir gerçektir” ifadesini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Miting öncesi üsteğmene yumruk

SONRAKİ HABER

Gür’e Ceyhan’da coşkulu karşılama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...