28 Haziran 2007 00:00

Oğlumun Azrail’i misiniz?

Oğlum doğduğunda hiç öleceğini düşünmemiştim. 9 aylık olmuştu aşısını yaptık. Yoksulduk, ben iş buldukça hamallık yapıyorum. Mardin’in Kızıltepe ilçesindeniz. Bir hafta önce oğlum Devran öldü.

Paylaş

Oğlum doğduğunda hiç öleceğini düşünmemiştim. 9 aylık olmuştu aşısını yaptık. Yoksulduk, ben iş buldukça hamallık yapıyorum. Mardin’in Kızıltepe ilçesindeniz. Bir hafta önce oğlum Devran öldü.
Nedeni eksik doz kızamık aşısı. Bugün sağlık politikalarının uygulayıcıları seçimle iktidara gelen hükümetler sorumlu oğlumun ölümünden. Seçim çalışmaları yapılıyor. Bangır bangır bağırıp oy istiyorlar. Benim yüreğimi yakıyor bunlar. Sanki çocuğunun canını aldık, bir çocuğunu daha istiyoruz diyorlar. Onlara soruyorum Azrail misiniz. Bugün AKP, benim hükümetim zamanında olmamış bu beni ilgilendirmez diyerek sorumluluktan kurtulabilir mi? 4 bin çocuk öldü Türkiye genelinde SSPE’den. Benim yavrum da bunlardan biri.
10 yaşındaydı. 4 ay önce kendiliğinden eğiliyordu hastaneye götürdüm. Diyarbakır Çocuk Hastanesi Nöroloji Servisi’ne sevk yaptılar. Yüzde 95 SSPE dediler. Bir de tahlil yapalım kesin olsun dediler. Ben bilmiyordum bu hastalık nedir o güne kadar. Meğer oğlumu öldüren bir Azrailmiş. Amerika’da bile bu hastalığa çare yok. Herkes aynı şeyi söylüyor. 4 ayda çocuk gözlerimin önünde yavaş yavaş öldü. Ölmeden 1 hafta önce tamamen bitkisel hayata girdi. İlaçlarla sadece ayakta tutuluyordu ve hiçbir şey yapılmıyordu.
Benim ciğerimi yakanların Allah ciğerini yaksın. Evlat acısını büyük düşmanıma vermesin Allah. Oy zamanı herkes kapıyı çalıyor. Şimdi de geliyorlar. Zengin fakir ayrımı yapmıyorlar oy isterken. Ama Meclis’e girdiler mi hamalı, sefili, yoksulu unutuyorlar. Bizim gibi garibanların çocukları da ölüyor. Bunların derdi ben miyim ölen oğlum mu, dertleri para, koltuk. Bugün Sağlık Bakanı, İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan bir şey yapamaz mıydı bizim çocuklarımızı bugün öldürenlere. Eksik doz aşı yaparak çiçek gibi çocuklarımızı toprağa götürenlere… Herkes topu başkasına atıyor.
4 çocuğumun en büyüğüydü Devran. Doktor olacaktı nenesini iyileştirecekti. Zehir gibiydi çocuk, benim gibi hamal olmasın diye okutacaktım oğlumu. Oğlumu bugün yoksulluğum, ihmal öldürdü. Gitti oğlum. Azrail misiniz siz? 4 bin çocuğun katilisiniz. Geçen seçimde oy verdiğim AKP’ye de, CHP’ye, DP’ye hiçbir partiye yok oyum. Kimse sesimizi duymadı, acımızı dindirmedi. Tek isteğim oğlum gitti, başka çocuklar ölmesin, canlar yanmasın.
Nuri Aslan (Kızıltepe/MARDİN)
ÖNCEKİ HABER

Yalnızlığımın ortağı Evrensel

SONRAKİ HABER

Bu Lincoln başka Lincoln!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa