28 Haziran 2007 00:00

Halkı grev kırıcılığı için kışkırtıyorlar

Salihli Belediyesi işçilerinin grevi, engellemelere rağmen devam ediyor. Son olarak İlçe Grev ve Lokavt Danışma Kurulu, halkı ve kurumları grev kırıcılığına teşvik edecek kararlar aldı.

Paylaş

Salihli Belediyesi işçilerinin grevi, engellemelere rağmen devam ediyor. Son olarak İlçe Grev ve Lokavt Danışma Kurulu, halkı ve kurumları grev kırıcılığına teşvik edecek kararlar aldı. Kaymakam, ilçe Emniyet müdürü ve ilçe jandarma komutanının da yer aldığı kurul, biriken çöpler nedeniyle vatandaşların veya özel kuruluşların çöpleri toplayabileceklerine karar vererek grev kırıcılığını teşvik etti. Toplantıda ayrıca, işçilerin alınan kararlara uymaması halinde güç kullanılması kararı da alındı. İşçiler ve Genel-İş ise başarılı olana kadar aynı kararlılıkla grevi sürdüreceklerini söylediler.
Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan kurul, grev süresince yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle belediye ve Genel-İş yöneticilerinin kaymakamlığa başvurması üzerine toplandı. Genel kurul, işçiler lehine hiçbir karar almadı. Toplantıda, grevde olan işçilerin bundan sonra belediye önünde bekletilmeyeceği, sendikanın çöpleri toplamasının yasal olmadığı iddia edilerek ilaçlamayı belediyenin yapacağı ve sendikaya ilaçlama için izin verilmeyeceği açıklandı. Taşeron işçilerin veya grevde olan işçilerin, istedikleri takdirde çalışabilecekleri kararının alındığı toplantıda, bunu engellemek isteyenler hakkında yasal işlem yapılacağı tehdidinde bulunuldu.
Engellenmesine izin vermeyeceğiz
Genel İş TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat gazetemize yaptığı açıklamada, Danışma Kurulu’nun, yargı kararı olmadığı halde yetkilerini aşarak karar aldığını belirtti ve grevlerinin engellenmesine dönük her türlü girişimi engelleyeceklerini ifade etti. Manisa valisi ve Emniyet müdürü ile görüştüğünü anlatan Özhamarat, “Onlara grev kırıcılığının suç olduğunu, bu yöndeki her türlü girişimi engelleyeceğimizi söyledim” diye konuştu. Salihli’de bulunan kitle örgütleri ve siyasi partilerle de görüştüklerini belirten Özhamarat, “Hepsi bizi sonuna kadar destekleyeceklerini açıkladılar” dedi. İşçilere yapılacak bir saldırının sorumlusunun danışma kurulu olacağını dile getiren Özhamarat, işçilerin aynı kararlılıkla grevi devam ettirdiğini ifade etti. (Salihli/EVRENSEL)

EMEP ve ÖDP’den destek

Emek Partisi (EMEP) Salihli İlçe Örgütü, dayanışma kurulunun aldığı kararlara tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan EMEP, kurulun “halkı grev kırıcılığına teşvik ettiğini, işçileri ise üstü kapalı olarak tehdit ettiğini” belirtti. İşçileri desteklemeye devam edeceklerini açıklayan EMEP İlçe Yönetimi, her türlü kışkırtmanın karşısında olacaklarını duyurdu. Bu arada ÖDP İlçe Örgütü de işçileri ziyaret ederek destek verdi.
ÖNCEKİ HABER

ADL işçisine patron oyunu

SONRAKİ HABER

İşçi gücünü katmadan ancak bu kadar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...