28 Haziran 2007 00:00

Tersanelerde bir ölüm daha

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde patronlar önlem almadığı için bir işçi daha yaşamını yitirdi. Çelik Tekne Tersanesi’nde faaliyet gösteren taşeron şirket Ergin Gemi’de çalışan Yılmaz Aslan isimli işçi, elektrik çarpması sonucu ...

Paylaş

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde patronlar önlem almadığı için bir işçi daha yaşamını yitirdi. Çelik Tekne Tersanesi’nde faaliyet gösteren taşeron şirket Ergin Gemi’de çalışan Yılmaz Aslan isimli işçi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Limter-İş’ten yapılan açıklamada, Aslan’a geç müdahale edildiği bildirildi. Yaşananın iş cinayeti olduğunun vurgulandığı açıklamada, bu sabah saat 07.30’da tersane önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.
Baret gazetesi de yaptığı açıklamada, aldıkları bilgilere göre önceki gün onlarca işçinin aşırı sıcaklar nedeniyle baygınlık geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. İş cinayetinin de aynı gün yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, patronların kâr hırsının insan yaşamını hiçe saydığı belirtildi. Açıklamada, sorumluların cezalandırılması istenirken, taşeron sisteminin kaldırılmaması durumunda yeni ölümlerin yaşanacağı ifade edildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Belediye emekçileri eyleme geçiyor

SONRAKİ HABER

ADL işçisine patron oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...