28 Haziran 2007 00:00

Çetenin hedefi kimlerdi?

Ümraniye’deki bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturmada adları geçen kişilerle bağlantısı olduğu için Eskişehir Hayriye Mahallesi’nde oturan annesinin evinde gözaltına alınan Özel Kuvvetler ...

Paylaş

Ümraniye’deki bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturmada adları geçen kişilerle bağlantısı olduğu için Eskişehir Hayriye Mahallesi’nde oturan annesinin evinde gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli Binbaşı F.E. dün İstanbul’a getirildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri süren F.E’nin gözaltına alındığı operasyonda, 1 kalaşnikof, kanas tüfek, kanas dürbünü, tüfek, 12 el bombası, 1 gaz bombası, TNT patlayıcı, tahrip kalıpları, saniyeli fitiller, 1 tabanca, tabancaya ait susturucu ve demir muştanın yanı sıra gizli belge (Milli Güvenlik Siyaset Belgesi) ve bazı dokümanlar ile bilgisayar kayıtları ele geçirildiği bildirildi.
Öte yandan İstanbul’daki operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Gazi G. ile Ayşe Asuman ֒nün Emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şubeden çıkartılarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderilen bu kişiler, savcılığa çıkartılmadan önce adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.
Yolları kesişti
Bu arada, İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Başkanı Akın Birdal suikastını azmettirmek suçundan hapis yatan Ulusal Birlik Partisi eski Genel Başkanı Semih Tufan Gülaltay’ın yolunun Danıştay saldırısını azmettirmekten bir süre tutuklu olarak yargılanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile kesiştiği ortaya çıktı. Telefon dinlemelerinde, Semih Tufan Gülaltay ve Muzaffer Tekin’in sık sık bir araya gelerek birtakım planlar yaptıkları tespit edildi.
Gazeteport adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Semih Tufan Gültaltay hakkında hazırlanan soruşturma evrakında müşteki olarak ifade vererek şikayetçi olan Feride G, başlıklar halinde şu şekilde ifade vermişti:
Danıştay öncesi toplantı
“Semih Tufan Gülaltay’ın yanına sık sık gelenlerden biri de Muzaffer Tekin’dir. Ben bu şahsın adını biliyordum. Soyadını ise Danıştay saldırısı olduktan sonra gazetelerde çıkan haberlerden öğrendim. Semih Tufan Gülaltay ve adamları Muzaffer Tekin’e sürekli olarak ‘komutan’ diye hitap ediyorlardı. Bu şahıs geldiğinde Gülaltay’ın sahibi olduğu şirket merkezlerinin de bulunduğu binada, UBP’nin bulunduğu kata çıkar ve Gülaltay ile baş başa görüşürlerdi. Bu şahıs en son olarak Danıştay’a yapılan silahlı saldırıdan iki gün önce 4-5 kişilik kalabalık bir grup ile gelmiş ve Gülaltay ile saatlerce toplantı yapmıştı.
Ayrıca yine Danıştay’da yapılan silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren Avukat Alparslan Arslan’ın da bu binaya kalabalık bir grup ile geldiğini görmüştüm. O zaman adını bilmiyordum ama eylemden sonra bu şahsın fotoğraflarını gazetelerde görünce Semih Tufan Gülaltay’ın yanına gelen şahıslardan biri olduğunu kesinlikle hatırladım. Binada takılan herkes Danıştay saldırısından sonra bu konu ile ilgili olarak haberleri gülerek ve hafife alarak okuyor ve “Demek ki biz hâlâ önemli adamlarız. Bu olayı bize bağlamaya çalışıyorlar” diye sohbet ediyorlardı.”
Ciddiye alınmadı
Semih Tufan Gülaltay tarafından gasp edildikleri ileri sürülerek şikayetçi olan işadamı Muzaffer G. ve eşi Esra G’nin ifadeleri ciddiye alınmadı. Karı kocanın verdikleri bu ifadeler Danıştay saldırısı dosyasına gönderilmedi. Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’ın yüzleştirmeleri yapılmadı.
İsmi TİT ile anılıyor
Akın Birdal suikastını organize ettiği gerekçesiyle 4.5 yıl hapse mahkum olan ve adı Türk İntikam Tugayı’yla (TİT) anılan Semih Tufan Gülaltay, yaklaşık üç ay önce Ulusal Birlik Hareketi Platformu’nu (UBH) kurduğunu açıklamıştı. UBH’nin başkanı olduğunu söyleyen Gülaltay, 25 Şubat’ta Azerbaycan’daki Hocalı Katliamı’yla ilgili bir miting yapmıştı. Gülaltay’ın adı Danıştay saldırısında da geçmişti.
12 Mayıs 1998’de, İHD Genel Başkanı Akın Birdal’a yönelik silahlı saldırıyı tertip etmekten mahkum Semih Tufan Gülaltay 20 Kasım 2004’te “Ulusal Birlik” olan Türkçü bir partinin genel başkanlığına seçildi ancak yasal sorunlar nedeniyle 6 ay görev yaptı.

Kanlı eylemlerden bahsetmişler

Gülaltay’ın telefonlarının, İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ve “Piyon” adı verilen operasyon kapsamında dinlendiği de ortaya çıktı.
İddialara göre dinlemelerde, Semih Tufan Gülaltay ve örgüt üyeleri arasında yapılan görüşmelerde kanlı eylemlerden bahsedildiği bilgisine ulaştı.
Telefon dinlemelerinde Semih Tufan Gülaltay cumhurbaşkanı olacağından bahsederken, bunun demokratik yollarla olmayacağını, bu yolda kan akıtacağını belirtiyor. Gülaltay telefon görüşmelerinde arkasında ordunun önemli isimlerinin bulunduğunu, bazı siyasi partilerin kendisine destek olduğundan da bahsediyor. Soruşturma kapsamında Gülaltay ve şebeke üyelerinin bazı emekli paşalarla da telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TTB sıcak önlemi istedi

SONRAKİ HABER

Çukurova’da bir halk akademisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...