28 Haziran 2007 00:00

Öğrencilere yıl sonu cezası

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) aralık ayında yaşanan olayların ardından 150 öğrenci hakkında açılan soruşturma sonuçlandı. Öğrencilerden 40’ı yükseköğretim kurumlarından atılırken, 30 öğrenciye de bir ile iki dönem arasında değişen ...

Paylaş

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) aralık ayında yaşanan olayların ardından 150 öğrenci hakkında açılan soruşturma sonuçlandı. Öğrencilerden 40’ı yükseköğretim kurumlarından atılırken, 30 öğrenciye de bir ile iki dönem arasında değişen okuldan uzaklaştırma cezaları verildi.
Yükseköğrenim kurumlarından atılarak öğrencilik hakkı tamamıyla elinden alınan Serdar Türkmen, verilen cezayı “darbeye” benzetirken; yaşanan olaylardan sonra üç ay cezaevinde kalan 13 öğrenciden biri olan Baran Bozkurt, bir gelenek yarattıklarını, bu geleneğe ve emeklerine sahip çıkacaklarını söyledi.
Arkeoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Volkan Gültekin ise Türkiye’de yükseltilmek istenen milliyetçi-şoven dalganın etkisi ile devrimci-demokrat öğrencilerin üniversitelerden uzaklaştırılmak istendiğini vurguladı.
Taner Eroğlu adlı öğrenci de eğitim haklarını geri almak için mücadele edeceklerini belirtti. (MersinEVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

GÜNLÜK

SONRAKİ HABER

Sıcaklarla beraber kazalar da artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa