28 Haziran 2007 00:00

Galatasaray sahada

Galatasaray, 2007-08 Sezonu hazırlıkları için topbaşı yaptı. Sarı- kırmızılıların, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yeni teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde yapılan ilk idmanına Song, Carusca ...

Paylaş

Galatasaray, 2007-08 Sezonu hazırlıkları için topbaşı yaptı. Sarı- kırmızılıların, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yeni teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde yapılan ilk idmanına Song, Carusca ve Antalyaspor’a Volkan Yaman karşılığında verilmek istenen kaleci Fevzi katılmadı.
Sakatlıkları bulunan Aydın, Uğur ve Çağrı ise takımdan ayrı salonda çalıştı.
Alman çalıştırıcı, sezonun ilk idmanda futbolcuları üç gruba ayırırken forvet, orta saha ve defans oyuncularının ayrı ayrı çalışmalarını sağladı. Feldkamp, defans oyuncularını bizzat kendisi çalıştırırken, forvet oyuncularını Ahmet Akcam, orta saha oyuncularına ise Burak Dilmen idman yaptırdı.
Derwall’i andılar
İdman öncesinde önceki gün vefat eden sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Derwall için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunda futbolcular ve teknik heyet Derwall’in fotoğrafını taşıdılar. Başkan Özhan Canaydın, Alman çalıştırıcı başta olmak üzere tüm futbolcularla tokalaşarak başarılar diledi. Canaydın daha sonra idmanı tesislerin balkonundan izledi.
Lincoln göz doldurdu
Yeni transfer Lincoln, idmanda yaptığı klas hareketlerle dikkat çekti. Taraftarlar, Lincoln’e büyük sevgi gösterilerinde bulundu. İdman sonrasında Lincoln, kendisini çağıran taraftarların yanına giderek karşılık verdi ve imza dağıttı.
Feldkamp, antrenmanda savunmayla ilgilenerek, bu bölgede oynayan futbolcuları özel olarak çalıştırdı.
Alman çalıştırıcı, savunma oyuncularına yaptırdığı çalışmayı zaman zaman durdurarak, uyarılarda bulundu. Feldkamp, antrenman sonrasında da futbolcularını etrafına toplayarak, ilk idmanda yapılan hataları kendilerine anlatıp, isteklerini dile getirdi.
Taraftarlar da izledi
Teknik direktör Feldkamp’ın isteği doğrultusunda antrenmanları izlemeye başlayan taraftarlar, ilk idmanda takımlarını yalnız bırakmadı.
Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gelen 100 kadar taraftar, öncelikle Lincoln ve Feldkamp’a daha sonra da diğer futbolculara sevgi gösterilerinde bulundular. Galatasaray, bugün 11.00 ve 18.00’de olmak üzere çift antrenman yaparak yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek. (SPOR SERVİSİ)
Derwall, 2 Temmuz’da toprağa verilecek
Futbol dünyası, önceki gün 80 yaşında ölen ünlü Alman teknik adam Jupp Derwall’in yasını tutuyor.
Helmut Schön’den sonra 1978 yılında Almanya Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Derwall, Alman Milli Takımı’yla 1980 yılında İtalya’da Avrupa Şampiyonu, 1982 yılında İspanya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da dünya ikincisi olmuştu.
Almanya Milli Takımı ve Galatasaray’la yaşadığı başarılarda adını tüm dünyaya duyuran Alman Teknik adam dünya futbol tarihinin efsaneleri arasındaydı.
İlk olarak Derwall, İsviçre’nin FC Biel (1959-1961) takımını çalıştıran Jupp Derwall, 1962 yılında Düseldorf’un başına geçti ve Almanya Kupası’nda final oynama başarısını gösterdi. 1970 yılında Almanya milli takımlarının çeşitli kademelerinde yer alan Jupp Derwall, 1980 yılında teknik direktörü olduğu Almanya Milli Takımı’nı Avrupa Şampiyonu yapmayı başardı. 1984 yılındaki Avrupa Şampiyonası bitimine kadar görevde kalan Jupp Derwall şampiyona sonrası görevi Franz Beckenbauer’e bıraktı. Derwall, 1984 yılında Galatasaray’a teknik direktör oldu. Galatasaray’daki ilk yılında Türkiye Kupası’nı kazandı. Ardından 1986-87 sezonunda sarı-kırmızılı takımı 14 yıl sonra lig şampiyonluğuna taşıdı.
1987-88 sezonunda yardımcısı Mustafa Denizli saha içi sorumluluğunu alınca, Derwall danışman olarak görevini sürdürdü. Aynı ikili, Türk Milli Takımı’nda da görev yaptı. Özellikle altyapıya önem verilmesi konusunda Türk futboluna büyük hizmetler verdi.
Jupp Derwall, teknik direktörlüğün ardından kariyerine bir virgül koydu ve bir kitap yazdı.
Ünlü İngiliz futbolcu Gary Lineker’ın “Alman Milli Takımı efsanesi”ni tanımlarken “Futbol basit bir oyundur. Top bir oraya, bir buraya gider gelir ve sonunda Almanlar kazanır” sözüne karşılık yazdığı “Futbol basit bir oyun değildir” kitabı ile Gary Lineker’e güler yüzlü cevabını vermişti.
Jupp Derwall, 2 Temmuz Pazartesi günü, son olarak oturduğu yer olan Saarbrücken kenti yakınlarındaki Sankt Ingbert’te toprağa verilecek. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yabancı sayısında karar günü

SONRAKİ HABER

mart kedisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...