28 Haziran 2007 00:00

Hiçbiri sorunlara çözüm getirmeyecek

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Vekili Haydar Kaya, AKP’nin 5 yılda yaptıklarının, “vaatlerini yerine getirmeyeceğinin garantisi” olduğunu söyledi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Vekili Haydar Kaya, AKP’nin 5 yılda yaptıklarının, “vaatlerini yerine getirmeyeceğinin garantisi” olduğunu söyledi. EMEP Genel Başkan Vekili Haydar Kaya dün EMEP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında AKP’nin seçim bildirgesini değerlendirdi. Seçimlerde barajı aşacakları propagandası yapılan AKP, CHP ve MHP’nin ülkenin genel sorunları konusunda çözüm önerileri olmadığını, “bağımsızlık” söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını kaydeden Kaya, bağımsızlığın ABD’den, NATO’dan, IMF’den kurtulmak olduğunu söyledi. Bu partilerin hiçbirisinin demokratikleşme konusunda da çözüm önerisi olmadığını, Kürt sorununu ‘yok’ saydıklarını aktaran Kaya, “Hepsi savaşçı. Hepsi ırkçılığı, Kürt sorununu tanımamayı savunuyor. Demokratikleşme konusunda hiçbir söylemleri yok. İşçi ve emekçilerin, yoksulların sorunlarına çözüm getirmiyorlar” diye konuştu.
AKP’nin 5 yıl boyunca yaptıklarının, vaatlerini yerine getirmeyeceğinin garantisi olduğunu kaydeden Kaya, AKP’nin yaptıklarını, “Ekonomi büyüdü ama sadece patronlar yararlandı; öncekilerden daha fazla dış borç yaptı; gerçek işsizliği yüzde 20’nin üzerine çıkardı; özelleştirme adı altında Petkim, Tüpraş, Telekom gibi kurumları, yerüstü ve yeraltı kaynaklarını sermayeye peşkeş çekti; yolsuzlukla mücadelesi kendi yolsuzluklarının üstünü örtmek oldu; ‘nereden buldun’ yasasını değiştirerek, Ali Dibo’ların önünü açtı; ‘reform’ ile 2 milyon insanı tarımdan koparttı, binlerce üretici hacizlik oldu; ‘parası olana sağlık ve eğitim’ anlayışını yerleştirdi” diye sıraladı. AKP’nin seçimlerden sonra iktidar olması halinde, özelleştirmeyi hızlandıracağını, IMF ile yeni anlaşmalar imzalayacağını, Kürt sorununu yok sayarak, sınır ötesi operasyon yapacağını, ‘işkenceye sıfır tolerans’ derken, en ufak hak talebini şiddetle bastırıp, polis devleti yolunda adımları atacağını kaydeden Kaya, AKP ile sağlık emekçileri, örgütleri ve kurumlarının ‘yıkım’ dediği uygulamaların aynen devam edeceğinin altını çizdi.
‘Halkın karşısına cilalanıp çıkıyorlar’
Kendilerini cilalayarak halkın karşısına çıkan sermaye partilerinin hiçbir çözüm getirmeyeceklerini kaydeden Kaya, “Çünkü onların çözümden anladığı daha çok IMF ve DB’ye bağımlılık, baskı ve şiddet olmuştur, olacaktır” diye konuştu. Gerçek çözümün, halkların eşitlik, özgürlük ve kardeşliğini savunan, Kürt sorununda şiddeti reddeden ve demokratik halkçı çözüm isteyen Emek Partisi’nde olduğunu belirten Kaya, “Darbeciliğe ve militarizme karşı demokrasi ve halk iradesinden yana tutum alan, din istismarına, ayrımcılığa, baskılara karşı gerçek laiklikten ve özgürlükten yana olan, YÖK, ÖSS gibi kurum ve uygulamaların kaldırılmasını, özerk ve demokratik üniversite düzeni kurulmasını, halk için ekonomiyi savunan, işçi ve emekçilerin çıkarını gözeten” bir parti olduklarının altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tüzel Gaziemirlilerle buluştu

SONRAKİ HABER

JİN û JîN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...