28 Haziran 2007 00:00

Tüzel Gaziemirlilerle buluştu

Bin Umut’ İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel Gaziemir’de seçim bürolarının açılışını yaptı. Açılışlarda, Tüzel yoğun ilgiyle karşılandı.

Paylaş

Bin Umut’ İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel Gaziemir’de seçim bürolarının açılışını yaptı. Açılışlarda, Tüzel yoğun ilgiyle karşılandı.
Aktepe ve Binbaşı Reşat mahallelerindeki seçim bürolarının açılışlarında konuşan DTP İl Başkanı Mehmet Bayraktar, 22 Temmuz seçimlerinin halkların kardeşliği, eşitliği ve özgürlüğü adına bir sınav olacağını belirtti. “Abdullah Levent Tüzel Türkiye emekçi halkının, Kürt halkının, bütün ezilenlerin adayıdır” diyen Bayraktar, İzmir 2. Bölge Bağımsız Adayı Mehmet Muhdi Aslan’ın 5 aydır hiç mahkeme yapılmadan F tipi cezaevinde tutulduğunu belirterek, “22 Temmuz’da halk gerçek mahkemeyi kuracak. Bu halk evlatlarına sahip çıkacak” diye konuştu. EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner ise , “Türkiye’nin iki kurtuluşu var. Biri işçiler, emekçiler, diğeri Kürtler. Ya birleşiriz, ya birleşiriz. Ya sımsıkı yumruk oluruz. Deniz’in darağacında söylediği gibi kardeş oluruz ya da ezilmekten, sömürülmekten kurtulamayız” dedi.
Bin operasyona karşı bin umut
İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel de, Kürt sorununun halkın eşitlik, özgürlük ve kardeşlik sorunu olduğunu belirtti. “Biz Cumhuriyet kurulurken nasıl yan yana savaştıysak, 2007’de de birlikte, diliyle, kültürüyle, kendi temsilcileriyle yine yan yana olmak istiyoruz” diyen Tüzel, ‘Bin Umut’ bağımsız adaylarının birlikteliğin temsilcisi olacağını söyledi. Halkın, Kürt sorununun silahla, bombayla, herkesi Türk olmaya zorlayarak çözülemeyeceğini anlatmak için bağımsız adaylara oy vereceğini belirten Tüzel, “Bizi kimse bu ülkeden kovamayacak. Binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlikte, kardeşçe yaşayacağız” dedi. “Bizim bu halka sözümüz var. Sözümüz, artık analarımız, kadınlarımız ne evlat acısı ne de açlık, yoksulluk, emek sömürüsü görsün diye haykırma sözüdür. Sözümüz hortumcuyla, sahtekarla, bin operasyoncularla hesaplaşma sözüdür” diyen Tüzel, herkesten oy isteme ve çalışma sözü aldı.
Öte yandan Şoförler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Gümüş, Tüzel’i ziyaret ederek şoförlerin sorunları hakkında bilgi verdi. Tüzel’i merkez seçim bürosunda ziyaret eden Gümüş, dernek üyelerinin çalışma koşullarını aktardı. Tüzel ise uygulanan emekçi düşmanı politikaların tüm işçi-emekçi kesimleri mağdur ettiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi kararın gerekçesini açıkladı

SONRAKİ HABER

Hiçbiri sorunlara çözüm getirmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...