28 Haziran 2007 00:00

Blair dönemi son buldu

İngiltere İşçi Partisi liderliğinden birkaç gün önce ayrılan Tony Blair, dün de başbakanlık görevini Maliye Bakanı Gordon Brown’a devrederek İngiltere’de bir dönemi kapatmış oldu.

Paylaş

İngiltere İşçi Partisi liderliğinden birkaç gün önce ayrılan Tony Blair, dün de başbakanlık görevini Maliye Bakanı Gordon Brown’a devrederek İngiltere’de bir dönemi kapatmış oldu. Irak işgaline verdiği destek ve ABD ile sıkı ilişkilerin sonunu hazırladığı Blair, İngiltere Başbakanı olarak dün son kez Avam Kamarası’nda milletvekillerinin sorularını yanıtları.
Blair, “Ortadoğu’da arabuluculuk yapacağını” da doğruladığı konuşmasında, Irak’tan asker çekmeyi sürdüreceklerini, ancak tümüyle çekilme için kesin bir takvim veremeyeceğini belirtti. Ardından Blair, Buckingham Sarayı’nda Kraliçe II. Elizabeth’e istifasını sundu.
Blair saraya gelirken kalabalık bir savaş karşıtı grup da Blair’i protesto etti.
Brown resmen başbakan
Blair’in ardındansa Maliye Bakanı Gordon Brown, Kraliçe’yi ziyaret ederek başbakanlık görevini resmen devraldı.
Brown’un bir sonraki adımı olan kabinede görev değişikliklerini bugün tamamlanması planlanıyor. 1997 yılından bu yana Maliye Bakanlığı görevini yürüten Brown’u zorlu bir dönem bekliyor. Brown, 2 Haziran 1953’te taç giyen Kraliçe Elizabeth’in 11. başbakanı oldu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Aşırı sıcaklar 4 can aldı

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...