28 Haziran 2007 00:00

Aşırı sıcaklar 4 can aldı

Burdur, Sinop, Antalya ve Şırnak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle 3 kişi kalp krizi, 1 kişide beyin kanaması geçirerek yaşamlarını yitirdi.

Paylaş

Burdur, Sinop, Antalya ve Şırnak'ta aşırı sıcaklar nedeniyle 3 kişi kalp krizi, 1 kişide beyin kanaması geçirerek yaşamlarını yitirdi.
Burdur'un Yeşilova ilçesi Güney beldesinin Sağlık Ocağı doktoru Levent Gencer, yaptığı açıklamada, tarlasına çalışmaya giden tansiyon hastası Mevlüt Barka'nın (57), sıcak nedeniyle tansiyonunun yükselerek kalp krizi geçirdiğini ve sağlık ocağında yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığını söyledi.
Aşırı sıcaktan kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle Sinop’un Akçabük köyünde ekili alanlara su sağlayan kanallarda temizleme çalışması yapan Süleyman Erol (41); Antalya’da inşaat işçisi Abdulkadir Akkuş (39) ve Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Hubur Sınır Kapısı’ndan Irak’a gitmek isteyen kamyon sürücüsü 57 yaşındaki Mehmet Zeki Tamer yaşamını yitirdi.
TTB’den uyarı
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, sıcaktan korunmanın çalışanların hakkı olduğuna dikkat çekerek, mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesini, siesta (öğleden sonra serin bir yerde dinlenme) dahil tüm seçeneklerin değerlendirilmesini ve gerekirse tatil ilan edilmesini önerdi.
TTB yazılı açıklama yaparak, aşırı sıcakların olumsuz etkilerinden korunmak için alınması gereken bireysel ve kamusal önlemleri sıraladı. Su kıtlığı ve kesintilerinin şebeke kirlenmesine ve ishal salgınlarına yol açabileceğine vurgu yapılarak, “Su denetimi daha sık yapılmalı ve gerekli olduğu hallerde şebekedeki klor miktarı artırılmalıdır. Ayrıca gıda denetimleri sıklaştırılmalıdır” önerisinde bulunuldu. Açıklamada, belediyelerin sivrisinek mücadelesi yapması, orman yangınlarına karşı önlem alınması, plajlarda deniz suyu kirliliğinin daha sık denetlenmesi, havuzlarda kirlilik kontrolü ve uygun şekilde dezenfeksiyon yapılması gerektiği de bildirildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aydınlar sağduyu çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Blair dönemi son buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...