29 Haziran 2007 00:00

Büyükanıt müjde mi verdi?

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın basın toplantısına büyük ilgi gösteren medya, komandoları manşete yerleştirdi. Manzara, Büyükanıt’ın toplantıda sözünü ettiği “psikolojik savaşı” akıllara getirdi.

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın basın toplantısına büyük ilgi gösteren medya, komandoları manşete yerleştirdi. Manzara, Büyükanıt’ın toplantıda sözünü ettiği “psikolojik savaşı” akıllara getirdi.
Gazete haberlerinde Genelkurmay’ın basın toplantısında “müjdeli” haberler verildiği sonucu çıkıyordu. Askerin yetkilerinin artırılması talebi ve sınır ötesi operasyon lehinde yapılan açıklamalar bu “müjde”lerin gerisinde kaldı.
Manşetler şöyle diyordu: “Profesyonel komando devri” (Akşam), “Delta Force Türk geliyor” (Bugün), “Dış destek kesilmeli” (Cumhuriyet), “Paşa’nın dilinde tüy bitti” (Güneş), “Profesyonel ordu geliyor” (Hürriyet), “Orduda büyük dönüşüm” (Milliyet), “Orduda devrim” (Posta), “Terörle profesyonel komando savaşacak” (Radikal), “Asteğmen ve erler komando olmayacak” (Vatan).
Birçok gazete heyecanlı bir üslupla ve büyük fotoğraflarla yeni olası komandoları okurlarına tanıttı. Sabah’ın birinci sayfasında boydan boya verdiği “Rambo dönemi” haberinde, fotoğraftaki komandonun üstündeki her aracı tek tek tanıtması dikkat çekti. (MEDYA SERVİSİ)
Şehit haberleri tartışılıyor
Asker cenazelerinin nasıl duyurulacağına dair medyada bir süredir devam eden tartışma alevlendi.
Bir süre önce, Kanal D Haber’in yayın yönetmeni Mehmet Ali Birand’ın diğer televizyon kanallarına bir çağrı yaptığı iddia edilmişti. İnternet sitelerine yansıyan ve yalanlanmayan habere göre Birand, “Beş şehidin altında olan” terör eylemlerini büyük görmeme çağrısı yapmıştı. Sabah yazarı Yılmaz Özdil bunu eleştiren bir yazı yazmıştı. Dün de Reha Muhtar, “Şehit haberlerini verince Türkiye’ye bir şeyler mi oluyor?” diyerek konuya girdi.
Posta yazarı Birand ise, çağrıyı dünkü köşesinde okurlarıyla paylaştı: “Gelin PKK’nın cinayetlerini abartmayalım”. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

bir reklam, bir haber ve yorumlar

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 22

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...