29 Haziran 2007 00:00

Tersane işçileri patrona karşı yürüdü

Tuzla tersanelerinde çalışan işçiler, iş kazalarının ve yaşadıkları sorunların çözülmesi talebiyle Tuzla Tersaneler Bölgesi’ni eylem alanına çevirdi. İlk olarak, önceki gün sabah saatlerinde geçirdiği iş kazası sonucu yaşamını...

Paylaş

Tuzla tersanelerinde çalışan işçiler, iş kazalarının ve yaşadıkları sorunların çözülmesi talebiyle Tuzla Tersaneler Bölgesi’ni eylem alanına çevirdi.
İlk olarak, önceki gün sabah saatlerinde geçirdiği iş kazası sonucu yaşamını yitiren Yılmaz Aslan için eylem yapıldı. Limter-İş’in çağrısıyla Tuzla Gemi önünde toplanan yaklaşık 300 işçi, iş cinayetlerinin son bulmasını istedi.
“Artık ölmek istemiyoruz” sloganı ile Çelik Tekne Tersanesi’ne yürüyen tersane işçilerine seslenen Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, Yılmaz Aslan’ın kaynakçı olarak çalışmasına rağmen elektrik işi yaptırılmasına tepki gösterdi. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan ve keyfi bir biçimde Aslan’ın başka bir işte çalıştırıldığına dikkat çeken Dinç, kazanın sorumlusunun Çelik Tekne patronu ve taşeron firma Ergin Gemi yetkilileri olduğunu ifade etti. Aynı gün onlarca işçinin aşırı sıcak nedeni ile baygınlık geçirdiği bilgisini veren Dinç, tersane işçilerinin güneşin altında sıcağı daha fazla hissettiğini belirtti. Tersane işçilerinin zaten zor koşullarda çalıştığını kaydeden Dinç, alınmayan önlemlere bir de sıcaklar eklenince kazaların kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Dinç, sorunlarını çözmeyenlerin şimdi gelip işçilerden oy istemeye utanmadıklarını dile getirdi. Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay ve şube yöneticileri ile EMEP yöneticileri de eyleme destek verdi.
GİSBİR’e yürüyüş
Urfa’dan gelerek çeşitli tersanelerde taşeron olarak çalışan, sigortaları yapılmayan ve ücretleri geç ödenen işçiler, son olarak iki gün önce kaldıkları binadan da atılınca GİSBİR’e yürüdüler. Pendik’e bağlı Güzelyalı semtinde bir handa kalan 600 işçi, AKP’li belediye tarafından, iki yıldır kaldıkları binanın “pansiyon işletmeciliği ruhsatı” olmadığı için kapı dışarı edildiler. Yaşadıklarına isyan eden işçiler, Tersane İşçileri Birliği Derneği’ne başvurdular. Dün sabah Güzülyalı’da toplanan işçiler, sloganlarla önce derneğe geldiler. Burada kısa bir toplantı yapan işçiler, tersane yolunu tek taraflı trafiğe kapatarak GİSBİR’e kadar olan 5 kilometrelik yol boyunca sloganlar attılar. Burada işçilere seslenen Dernek Başkanı Zeynel Nihadioğlu, sorunun peşini bırakmayacaklarını belirterek ortak hareket ettikleri sürece başarıya ulaşacaklarını söyledi. İşçi temsilcilerinin görüşme talebi ise GİSBİR tarafından reddedildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aksu Kağıt’ta mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

İşçi sıcak ve seçim dinlemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa