29 Haziran 2007 00:00

Doğalgaz Kanunu’na iptal istemi

CHP, Doğalgaz Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açtı.CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Anayasa Mahkemesine dava dilekçesini...

Paylaş

CHP, Doğalgaz Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açtı.
CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Anayasa Mahkemesine dava dilekçesini sunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Akıncı, kanunun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istemleri ve yönlendirmesi doğrultusunda çıkarıldığını savundu.
Kanun’un bugüne kadar Türkiye’de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülmüş olan özelleştirme işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını öngördüğünü anımsatan Akıncı, Büyükşehir Belediyesinin bu konuda hiçbir deneyimi olmadığını öne sürdü. Akıncı, deneyimsiz bir kurul tarafından yapılacak özelleştirme işlemlerinin telafisi mümkün olmayan zararların doğmasına yol açabileceğini savundu.
Kanunla yapılan düzenlemeye göre Büyükşehir Belediyesinin doğalgaz dağıtım faaliyeti yapmak üzere anonim şirket statüsünde yeni bir şirket kurmasının öngörüldüğünü ifade eden Akıncı, ancak kurulacak bu şirketin Ankara Büyükşehir Belediyesi dışındaki diğer 4 kurucu ortağı konusunda hiçbir belirleme yapılmadığını kaydetti.
Bu kanunun belediyelerin doğalgaz borcundan dolayı Hazineye olan borçlarının dolaylı affa uğraması anlamına geldiğini söyleyen Akıncı, “Burada yapılmak istenen Melih Gökçek’in bugüne kadar kötü yönetiminden doğan zararları bir kurnazlıkla, bir yasal düzenleme ile devletin ve milletin sırtına yıkıp aradan sıyrılabilme istemidir. Yasanın altında yatan asıl gerçek budur” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Seçim beyannamelerinde memur yok!

SONRAKİ HABER

Seçim, hükümete kuraklığı hatırlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...