29 Haziran 2007 00:00

Seçim beyannamelerinde memur yok!

Meclis önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, seçim bildirgelerinde memurun sorunlarına değinmeyen siyasi partilere tepki gösterdi.
Seçim bildirgelerinde memurların sorunlarına değinmeyen siyasi partilere...

Paylaş

Meclis önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, seçim bildirgelerinde memurun sorunlarına değinmeyen siyasi partilere tepki gösterdi.
Seçim bildirgelerinde memurların sorunlarına değinmeyen siyasi partilere Memur-Sen’liler tepki gösterdi. TBMM Çankaya Kapısı önünde Memur-Sen üyesi grup, başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partileri, “İpe un sermeyin, memuru germeyin”, “Vur vur inlesin siyasiler dinlesin” sloganlarını atarak, protesto etti.
Açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, seçimlere katılacak siyasi partilerin seçim bildirgelerinde ve açıklamalarında memurlarla ve ücretlilerin durumu ile ilgili yeterince bir açıklama ve demece rastlayamadıklarını belirtti. Grevli toplu sözleşme hakkının en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Aksu, siyasi partileri kamu çalışanlarının sendikalaşmasının önündeki engelleri kaldırması için söz vermeye davet etti. Memurlara siyaset yasağının kaldırılmasını da isteyen Aksu, şunları kaydetti: “Ücret adaletsizliği giderilmelidir. Ücret adaletsizliğine son verin yoksa millet size son verecek. Devletin işçilere gösterdiği hoşgörüyü memurlara da göstermesini istiyoruz. Tüm çalışanlara insanca yaşama imkanı sunacak adil bir ücret verilmelidir.” (Ankara/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

En çok AKP sorun yaşatıyor

SONRAKİ HABER

Doğalgaz Kanunu’na iptal istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...