29 Haziran 2007 00:00

Büyükanıt’ın sözleri dünya basınında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekliliğine ilişkin sözleri uluslararası basında da yankı buldu. El Cezire televizyonu, Büyükanıt’ın bu sözlerinin hükümet üzerinde baskı yapacağı ...

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekliliğine ilişkin sözleri uluslararası basında da yankı buldu. El Cezire televizyonu, Büyükanıt’ın bu sözlerinin hükümet üzerinde baskı yapacağı değerlendirmesinde bulundu.
CNN: Türkiye savaş planında ısrarcı
CNN televizyonu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın basın toplantısını, “Türkiye Irak savaş planında ısrarcı” şeklinde duyurdu. Haberde, Türkiye’nin en tepedeki komutanının, Irak sınırı geçilirse izlenecek yol konusunda net olunması çağrısında bulunduğu ifade edildi. Haberde Büyükanıt’ın, sınır geçilince PKK dışında başka güçlerle karşılaşılması halinde ne yapılması gerektiğine ilişkin, hükümetin iyi düşünmesi gerektiğini söylediği kaydedildi.
Voa: Büyükanıt tekrarladı
Amerika’nın Sesi Radyosu’nun internet sitesinde de Orgeneral Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekliliğine ilişkin görüşlerini tekrarladığı ifade edildi. Haberde Büyükanıt’ın, nisan ayında da Türkiye topraklarına Irak’tan saldıran PKK’lilere karşı bir sınır ötesi operasyon yapılması gerektiğini söylediği hatırlatıldı.
El Cezire: Hükümete baskı
El Cezire televizyonu da Türk ordusunun Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik bir müdahalenin gerekli olduğuna inandığını duyurdu. Haberde, Büyükanıt’ın sözlerinin seçimler öncesinde Türk hükümeti üzerinde daha fazla baskı yaratacağı değerlendirmesi yapıldı. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Şemdinli davasında reddi hakim talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Doğan’ın durumu ciddiyetini koruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...