29 Haziran 2007 00:00

İMO’da işten çıkarma tartışması

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nde çalışan Aynur Çetinkaya ile Celal Uyar’ın iş akitleri tek taraflı feshedildi.
Uyar ve Çetinkaya’ya, 18 Haziran’da oda yönetimi tarafından tebliğ ...

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nde çalışan Aynur Çetinkaya ile Celal Uyar’ın iş akitleri tek taraflı feshedildi.
Uyar ve Çetinkaya’ya, 18 Haziran’da oda yönetimi tarafından tebliğ edilen iki ayrı yazıda da “Uyar ve Çetinkaya’nın, işyerindeki davranışları ve görevlerinin gereğini yerine getirmedikleri” gibi gerekçelerle daha önce 2’şer kez uyarı cezası aldıkları belirtildi. Yazılarda, Uyar ve Çetinkaya’nın “yazılı ve sözlü uyarılara rağmen olumsuz davranışların devam etmesi” gerekçesiyle İş Yasası’nın 18’inci maddesi uyarınca iş akitlerinin feshedildiği kaydedildi. Uyar ve Çetinkaya ise işten çıkarılma gerekçelerinin farklı olduğunu öne sürdü. Yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İstanbul’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına TMMOB’un temin ettiği araçlarla katılmaları nedeniyle, işten ayrılmaları için psikolojik baskı uygulandığını ve “uydurma gerekçelerle” iş akitlerinin feshedildiğini savundular.
İMO Yönetim Kurulu ise dün yaptığı açıklamada, tek taraflı fesih kararının ardından İMO’nun dayanaksız suçlamalarla karşı karşıya kaldığı iddia edildi. Uyar ve Çetinkaya’nın, İMO’nun hedefleri ve çalışma tarzına uygun olmadığının belirtildiği açıklamada, “Suçlamalar dayanaksız ve asılsızdır. Hiç kimsenin yarım asırdır hak ve özgürlük mücadelesi veren kurumu, kendi çıkarları doğrultusunda yıpratmaya hakkı yoktur” denildi.
Öte yandan Sosyal-İş Sendikası Ankara Şubesi, dün İMO önünde eylem yaparak işten çıkarmaları protesto etti. DTP, EMEP, SDP, DİSK ve HÖC’ün de aralarında bulunduğu örgütlerin üye ve yöneticileri ile bazı oda ve sendikalarda çalışanların da destek verdiği eylemde konuşan Sosyal-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Tahsin Osan, “Başta hukuksal mücadele olmak üzere ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kuşlar yollarını şaşırdı

SONRAKİ HABER

‘Madımak’tan yükselen çığlık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...