29 Haziran 2007 00:00

Kuşlar yollarını şaşırdı

Güneyde hava sıcaklığından etkilenen flamingoların bir bölümü, Sultansazlığı Kuş Cenneti’ne geldi.Kış aylarını Afrika’da geçiren, ilkbaharda ise kuzeye göç eden flamingolar...

Paylaş

Güneyde hava sıcaklığından etkilenen flamingoların bir bölümü, Sultansazlığı Kuş Cenneti’ne geldi.
Kış aylarını Afrika’da geçiren, ilkbaharda ise kuzeye göç eden flamingolar, yıllardır izledikleri göç alışkanlıklarını, hava sıcaklığının artmasıyla bu yıl değiştirmeye başladılar.
Sultansazlığı Kuş Cenneti’ne gelen flamingoları araştıran Çevre ve Orman Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, kış aylarını Afrika’da sulak alanlarda geçiren flamingoların mart ayından itibaren kuzeye göç ettiklerini söyledi. Sultansazlığı’na nisan ayında gelen flamingoların bir süre burada konakladıktan sonra mayıs ayının sonlarına doğru daha kuzeye ve kuzeybatıya göç ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Bu yıl değişik bir şey oldu. Adana ve Hatay bölgesindeki sulak alanlarda yaşayan flamingoların bir bölümü, yaşam alanlarındaki hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle yeniden daha kuzeye doğru göç etmeye başladı. Sultansazlığı’na şu anda 5 bin dolayında yeni flamingo geldi. Bu, bugüne kadar yaptığımız gözlemlerin dışında olan bir durum” diye konuştu.
Yılmaz, flamingoların Sultansazlığı’nın Yay Gölü’nün üst kısmındaki “Sazdamı” bölgesinde kaldıklarını belirterek, “Yay Gölü’nün bu bölümünde flamingolar için yeterli su var. Su olduğu sürece flamingolar burada kalacak gibi görünüyor” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İç Anadolu içindeki enerjiyi açığa çıkarmalı

SONRAKİ HABER

İMO’da işten çıkarma tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...