29 Haziran 2007 00:00

Büyükşehir eğitim seferberliği başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geleneksel alışkanlıklar, kırdan kente yaşanan zorunlu göç gibi faktörlerin olumsuzluklarıyla baş etmek için hemen her gün bir eğitim çalışması yapıyor.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geleneksel alışkanlıklar, kırdan kente yaşanan zorunlu göç gibi faktörlerin olumsuzluklarıyla baş etmek için hemen her gün bir eğitim çalışması yapıyor. Eğitim çalışmalarına kimi zaman imam, öğretmen, muhtar gibi halkla doğrudan ilişki içinde olan kesimler, kimi zaman itfaiye ve zabıta gibi belediye personeli, kimi zaman Büyükşehirin birer mahallesi haline gelen köyler, kimi zaman öğrenciler, işsiz gençler, çoğunlukla da varoşlarda yaşayan kesim katılıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü eğitim çalışmalarının başlıcaları şunlar:
Kalifiye eleman
Büyükşehir Belediyesi, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı ile yaptığı protokol gereğince çalışabilir nüfusun yüzde 60’ı işsiz olan Diyarbakır’ın kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için vasıfsız işçileri eğitime tabi tutuyor. Önümüzdeki dönem doğalgazın geleceği Diyarbakır’a doğalgaz şebekesinin döşenmesinde istihdam edilebilecek 150 genç eğitildi.
Esnaf turizme hazırlandı
Tarihi yapıların yoğun olduğu Suriçi’nde turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Avrupa Birliği finansmanı ile yapılan Gazi Caddesi ve Yenikapı Sokak Rehabilitasyon Projeleri kapsamında esnaf çeşitli alanlarda eğitime tabi tutuldu.
Temizlik için halk eğitimi
Büyükşehir Belediyesi, ilk kademe belediyeleri, Diyarbakır Yerel Gündem 21 gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte halkın sokak, cadde ve kenti temiz tutmaları için eğitim kampanyaları düzenledi. Türkçe ve Kürtçe afiş, broşür, el ilanı hazırlanarak belediye başkanlarının da katıldığı kampanyalarla ev ve işyerlerine dağıtıldı.
İmam, muhtar, öğretmen...
Diyarbakır’ın göçmen kuşların uğrak yeri olması nedeniyle muhtemel kuş gribi vakalarına karşı halkı bilinçlendirmek için Büyükşehir ilk önce toplumla doğrudan ilişkide bulunan kesimlere eğitim verdi. Sağlık Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimde, köy muhtarları, öğretmenler ve imamlar kuş gribi vakaları meydana geldiğinde neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirildi.
Camide sağlık dersi
Sağlık merkezi elemanları, Silvan Karacalar köyünde kadınlara camide hijyen, aile planlaması, üreme sağlığı ve anne-çocuk sağlığı konularında Türkçe ve Kürtçe eğitim verdi.
Yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca 600 sütçü eğitimden geçirilirken, gönüllü itfaiyeci de yetiştirildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay soruşturma açtı

SONRAKİ HABER

Mersin’de zincirli protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...