29 Haziran 2007 00:00

FIFA rakımı yükseltti

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), geçen ay uluslararası müsabakalar için açıkladığı rakımı, Güney Amerika ülkelerinin şikayeti üzerine değiştirdi.

Paylaş

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), geçen ay uluslararası müsabakalar için açıkladığı rakımı, Güney Amerika ülkelerinin şikayeti üzerine değiştirdi.
FIFA’nın geçen ay açıkladığı kurala göre uluslararası karşılaşmalar ve Dünya Kupası eleme maçları 2 bin 500 metre rakımın üstünde yapılamıyordu. Ancak, rakımları 3 bin metrenin üzerinde olan bazı Güney Amerika ülkelerinin tepkileri ve itirazları üzerine FIFA, 2 bin 500 olan üst sınırı 3 bine çıkarttı.
Bu arada 2 bin 500 metre rakıma en fazla tepki gösteren ve deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte olan Bolivya’da, kural değişmiş olsa bile hala Dünya Kupası eleme maçı yapılamayacak.
FIFA Başkanı Sepp Blater, milli maçlara getirdikleri sınırın sadece Dünya Kupası elemeleri için geçerli olduğunu, Güney Amerika’nın ulusal ve uluslararası turnuvalarını kapsamadığını söyledi.
Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) 3 bin metrelik rakım yasağıyla ilgili olarak dün FIFA Başkanı Sepp Blater ile görüştü.
FIFA İcra Kurulu, önceki gün yaptığı toplantıda, daha önce uluslararası müsabakalar ve Dünya Kupası eleme maçları için açıkladığı “maçlar en fazla 2 bin 500 metre yükseklikte yapılabilir” kuralını, Güney Amerika ülkelerinin şikayeti üzerine 3 bin metreye çıkartmıştı.
Ancak başkenti La Paz, deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yer alan Bolivya için bu yeterli olmadı. Konuyla ilgili olarak dün FIFA Başkanı Blatter ile yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme yapan Morales, Blatter’den konuyu yeniden düşüneceğine dair söz aldı. Morales, “Sayın Blatter ile yaptığımız görüşmeden son derece memnun kaldım. Buradan büyük umutlarla ayrılıyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Real Madrid’den Ersan’a teklif

SONRAKİ HABER

Meksika, Brezilya’yı 2-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...