29 Haziran 2007 00:00

Erdoğan emekçileri unuttu

Manisa Bin Umut Adayı Şahismail Özocak, önceki akşam kahve gezileri ve ev ziyaretlerinde bulundu. Manisa’nın Kürt illerinden göç alan bölgeleri olan Tabâne ve Ulu Cami çevresinde yapılan ziyaretlere EMEP ve DTP yöneticileri...

Paylaş

Manisa Bin Umut Adayı Şahismail Özocak, önceki akşam kahve gezileri ve ev ziyaretlerinde bulundu. Manisa’nın Kürt illerinden göç alan bölgeleri olan Tabâne ve Ulu Cami çevresinde yapılan ziyaretlere EMEP ve DTP yöneticileri de katıldı.
Gittiği yerlerde olumlu tepkilerle karşılanan Özocak ziyaretlerinde bağımsız adaylığını açıklayarak, “Bağımsız derken kendi başımıza çıkıp üç beş oy için seçime girmedik. Destekleyen dört parti ve birçok kurum var arkamızda. Yani baraj sorunumuz yok” diye konuştu.
Meclis’te ülkenin gerçek sorunlarının tartışılmadığını ifade eden Özocak, “Bu ülkenin ekmek sorunu var, aş sorunu var. Türban sorunu yoktur, dileyen dilediği gibi ibadet etmelidir. Başbakan iktidar olduğunda Zorlu’ya teşekkür etmeyeceğiz de kime edeceğiz demişti. Başbakan işçileri, emekçileri unuttu. Asgari ücretliye yapılan 16 YTL zammı bile çok gördüler” dedi.
Kürt sorununun baskı, şiddet ve inkarla çözülmeye çalışıldığına dikkat çeken Özocak, “Savaş daha çok acı, daha çok kadınlarımızın, bacılarımızın gözyaşı dökmesi ve daha çok genç bedenlerin toprağa verilmesi demektir. Fabrikalarda bizi sömürürken ırklarımıza göre ayırmıyorlar. Bizler barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bir arada yaşamanın sesi olacağız. Sadaka değil hakkımızı istiyoruz diyenlerin, kimliğimizi istiyoruz diyenlerin, özgürlük, demokrasi isteyenlerin mücadelesini Meclis kürsüsüne taşıyacağız” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üretici köylünün yüzünün gülmesi için oylar EMEP’e

SONRAKİ HABER

Avcı'dan sendikalara ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...