29 Haziran 2007 00:00

Seçim anketi yayınlamayın çağrısı

Toplumsal Etik Derneği Genel Başkanı Ahmet Akgün, gazetelerde yayınlanan seçim anketlerinin birbirini tutmamasının nedeninin, siyasi partilere hizmet eden anketler olmasından kaynaklandığını bildirerek, medyadan yapılan seçim ...

Paylaş

Toplumsal Etik Derneği Genel Başkanı Ahmet Akgün, gazetelerde yayınlanan seçim anketlerinin birbirini tutmamasının nedeninin, siyasi partilere hizmet eden anketler olmasından kaynaklandığını bildirerek, medyadan yapılan seçim anketlerini yayınlamamasını istedi.
Akgün dün yaptığı yazılı açıklamada, yayınlanan anket sonuçlarının farklı sonuçları olmasının medyaya güveni sarstığını belirtti. Basın kurumlarının toplumu yönlendirme ve doğru bilgilendirmede yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç kabul edildiğini dile getiren Akgün, medyanın büyüdükçe toplumsal ve siyasal yaşamda söz sahibi olmak istediğini ve bu durumun etik ilkelerin göz ardı edilmesine yol açtığını ifade etti.
Akgün, medyanın kamu hizmeti gören bir konumda olması gerektiğinin altını çizerek, haberlerin de buna göre biçimlendirilerek demokrasinin gelişmesine katkı sunmasının önemine işaret etti. Okuyucu ve izleyicinin medyaya güveninin tesis edilmesi için, medya çalışanlarının tarafsızlık, açıklık, kesinlik ve doğruluktan ödün vermemesine dikkat çeken Akgün, “Milletvekili genel seçimleri sonuçlanıncaya kadar anket sonuçlarının yayınlanmamasının etik olarak uygun olacağı kanaatindeyiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Antalya’da çalışmalar hızlandı

SONRAKİ HABER

Üretici köylünün yüzünün gülmesi için oylar EMEP’e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...