30 Haziran 2007 00:00

İthal bilişim ürünlerine gözetim geliyor

TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, bilişim ürünleri ithal eden firmalarla bir toplantı yaparak, teknik düzenlemelere uygun olmayan ithal bilişim ürünlerini masaya yatırdı.

Paylaş

TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, bilişim ürünleri ithal eden firmalarla bir toplantı yaparak, teknik düzenlemelere uygun olmayan ithal bilişim ürünlerini masaya yatırdı. Toplantıda bilişim ithalatının mercek altına alınması ve TÜBİDER bünyesinde “Piyasa Gözetim ve Denetim Komisyonu” oluşturulması kararlaştırıldı. TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği Genel Sekreteri Nuri Ödemiş, dün yaptığı yazılı açıklamada, teknik düzenlemelere uygun olmayan ithal bilişim ürünlerinin piyasaya sunulması ve kullanımının yaygınlaşmasının tüketiciler açısından risk taşıdığını belirtti. Bu ürünlerin tüketici güvenliğini tehlikeye soktuğunu ve pazarda haksız rekabete yol açtığını kaydeden Ödemiş, “Bu ürünler aynı zamanda bilişim satıcılarına olan güveni aşındırmaktadır” dedi.
Ödemiş, TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği’nin bu karara aykırı hareket eden firmalara karşı “bilgilendirme, uyarma ve yaptırım uygulama” faaliyetinin yürütülmesi için sürekli bir izleme ve gözetim çalışması yürüteceğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YENİ DÜNYA

SONRAKİ HABER

Sosyal Güvenlik Kurumu’na dava açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...