30 Haziran 2007 00:00

Konak’ın gözaltına alınmasına Hozat’tan tepki

Tunceli Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Halis’in gerçekleştirdiği seçim bürosunun açılışında yaptığı bir konuşmasından dolayı gözaltına alınan Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın serbest bırakılmasını isteyen Hozatlılar...

Paylaş

Tunceli Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Halis’in gerçekleştirdiği seçim bürosunun açılışında yaptığı bir konuşmasından dolayı gözaltına alınan Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın serbest bırakılmasını isteyen Hozatlılar eylem yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen çok sayıda kişi, Konak’ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Eyleme DTP, EMEP, DHP, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda ilçe sakini destek verdi. Burada bir açıklama yapan Belediye işçilerinden Cemal Korkmaz, CHP ve AKP’nin seçim bildirgelerinde demokrasi ve özgürlük konularında bir çok vaatlerde bulunduklarını ama Konak’ın barış ve kardeşliği dile getirdiği için gözaltına alındığını belirterek, “Keyfi gözaltının karşısında sonuna kadar duracağız. Belediye Başkanımız seçim bürosunun açılışında barışı ve kardeşliği dile getirdiği için gözaltına alınıyor’ dedi. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Sivas anmasına Kayseri de katılacak

SONRAKİ HABER

Engelli ailelerinin korkusu sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...