30 Haziran 2007 00:00

Sivas anmasına Kayseri de katılacak

Sivas’ta 35 aydının yakılarak katledilişinin 14. Yılında, Sivas’ta gerçekleştirilecek anma etkinliklerine Kayserililer de katılacak. Önceki gün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen

Paylaş

Sivas’ta 35 aydının yakılarak katledilişinin 14. Yılında, Sivas’ta gerçekleştirilecek anma etkinliklerine Kayserililer de katılacak.
Önceki gün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe KESK, Eğit-Der, EMEP, ÖDP, CHP, İHD de destek verdi. Semah gösterisi ve şair Mehmet Özer’in slayt gösteriminin sunulduğu etkinlikte Hüseyin-Hayal ikilisi, Devrim Kaygısız ile İlyas Salman’da türküleriyle birer dinleti verdi.
PSAKD Başkanı Rüstem Gümüş konuşmasında yüzyıllardır baskı ve şiddet gören, horlanan, oy deposu görülen Alevilerin artık Pir Sultan’ın ruhuyla dirilmesi gerektiğini söyledi. Gümüş ayrıca, 2 Temmuzların yaşanmaması için tüm Alevi emekçilerinin ve halkın sesini daha güçlü bir şekilde çıkarması gerektiğini vurguladı.
Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Abbas Tan da, “Bugüne kadar Alevileri kullananlara, oyunu çalanlara artık oy yok” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda 2 Temmuz anmaları için katılım çağrısı yapan PSAKD ve KESK, Sivas’a otobüs kaldıracaklarını açıkladılar. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sonuna kadar gidilsin

SONRAKİ HABER

Konak’ın gözaltına alınmasına Hozat’tan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...