30 Haziran 2007 00:00

43 derecede üç işçi kız

Meteoroloji yetkililerinin, aşırı sıcaklar nedeniyle yaşlıların, çocukların ve kalp hastalığı olanların gündüz saatlerinde sokağa çıkmaması konusunda uyarılar yaptığı şu günlerde üç kız çocuğu İzmir’in Basmane semtinde ...

Paylaş

Meteoroloji yetkililerinin, aşırı sıcaklar nedeniyle yaşlıların, çocukların ve kalp hastalığı olanların gündüz saatlerinde sokağa çıkmaması konusunda uyarılar yaptığı şu günlerde üç kız çocuğu İzmir’in Basmane semtinde üzerinde ‘Akdeniz’in incisi İzmir’ yazan yer kürenin çevresindeki yeşil alana çiçek dikiyor. Terden sırılsıklam olmuş küçük bedenlerini serinletmenin araçları ise birer şapka ve akşamdan buzluğa koydukları su şişeleri. Molalarda ise yeşil alanın kenarına dikilmiş olan palmiye ağaçlarının gölgesine kaçıyorlar.
Üç kız kardeşten en büyüğü Ceylan 15, Sibel 14, Pınar ise 12 yaşında. Sabah saat 8’den akşam beşe kadar yakıcı güneşin altında çalışan Ceylan ve Sibel’in inşaat ustası olan babaları ilköğretimi bitirdikten sonra okumalarına izin vermemiş ama Pınar “ben okuyacağım” diyor. Birçok insanın sokağa çıkmaya bile cesaret edemediği sıcaklarda 9 saat boyunca çapa sallayan kız çocuklarının umutları gözlerinin ışıltısından belli oluyor. Belki de oyun oynamaları gereken yaşta oldukları için 43 dereceye varan hava sıcaklığında güneşin altında çalışmayı kendilerine eğlenceye dönüştürmüşler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Polisten ajanlık teklifi

SONRAKİ HABER

Dink davası 2 Temmuz’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...