30 Haziran 2007 00:00

Baskılar arttı

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Tahsildaroğlu işçileri, baskılara karşın sendikalaşma mücadelesini sürdürüyor. Tek Gıda-İş Çanakkale Şube Başkanı Sabih Şahinoğlu, son olarak patronun mafya ...

Paylaş

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Tahsildaroğlu işçileri, baskılara karşın sendikalaşma mücadelesini sürdürüyor. Tek Gıda-İş Çanakkale Şube Başkanı Sabih Şahinoğlu, son olarak patronun mafya elemanlarını işçilerin üzerine gönderdiğini, işçilerin evlerini telefonla aratarak eşlerini ve çocuklarını tehdit ettiğini bildirdi.
Ezine karayolu üzerinde bulunan Tahsildaroğlu Süt Ürünleri AŞ’de mart ayında başlayan örgütlenme sonucunda yetki başvurusunda bulunuldu. Başvurunun ardından patron da yetkiyi düşürmek için oyunlara başladı. İlk olarak 85 yeni işçi alarak sendikanın çoğunluğu kaybetmesi için çalışan patron, ardından da sendikadan istifa etmeleri için işçilere baskı uygulamaya başladı.
Sınır tanımıyor
Baskıların bununla sınırlı kalmadığını dile getiren Tek Gıda-İş Çanakkale Şube Başkanı Sabih Şahinoğlu, “İşçilere bireysel tehditlerde bulunan fabrika sahipleri, kendini mafya olarak tanıtan kişiler aracılıyla işçilerin sendikadan çekilmesi noktasında tehditlerle baskı uygulamışlardır” diye konuştu. Şahinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçilerin direncini kırmak için aile bireylerine açılan telefonlarla kadın-çocuk dinlemeden küfür ettiler. Anne ve babalarına açılan telefonlarda ise çocuklarının sendikadan ayrılmaları, aksi takdirde işsiz kalacakları söylendi” dedi.
Mücadelelerine destek isteyen Şahinoğlu, “Bugün ülkemiz genelinde grevde ve direnişte olan işçi kardeşlerimize selam yolluyor, güzel günlerin alın terimiz ve birlikte mücadelemiz ile geleceğini vurguluyoruz. Tahsildaroğlu işçilerinin 5 Temmuz’da kazanacağı ilk davalarına destek bekliyoruz” diye konuştu. (Çanakkale/EVRENSEL)
Seçkin Sağlam
ÖNCEKİ HABER

KESK, ‘insanca yaşanacak ücret’ istiyor

SONRAKİ HABER

Petkim işçisinden grev provası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...