30 Haziran 2007 00:00

Doğan’ı kaybettik

DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi

Paylaş

DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.
Doğubayazıt’ta 24 Haziran akşamı Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin kapanış konserinde konuşma yaparken kalp krizi geçiren ve Van Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, dün sabah saat 06.30 sıralarında hayatını kaybetti. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncer, Doğan’ın kardiyojenik şok ve çoklu organ yetersizliğine bağlı solunum ve dolaşım yetmezliğinden hayatını kaybettiğini söyledi. Tuncer, Doğan’ın saat 06.30 sıralarında hayatını kaybettiğini, ancak tıbbi işlemin saat 07.00 sıralarında sona erdirildiğini bildirdi.
Tuncer, gerekli tedavinin uygulandığını, ancak Doğan’ın hayata geri döndürülemediğini kaydetti.
Hastane önünde bekleyiş
Doğan’ın yaşamını yitirmesi haberi üzerine aralarında DTP Eşbaşkan Vekili Nurettin Demirtaş, DEP eski milletvekilleri Leyla Zana, Selim Sadak ve Hatip Dicle’nin de aralarında bulunduğu binlerce kişi hastaneye akın etti. Ölüm haberini alan Doğan’ın eşi, çocukları ve kız kardeşi fenalık geçirdi. Doğan’ın yakınlarını, DEP’liler teselli etmeye çalıştı.
Cizre’de toprağa verilecek
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Orhan Doğan, bugün Şırnak’ın Cizre ilçesinde toprağa verilecek. DTP ve Doğan’ın mücadele arkadaşları kısa bir başsağlığı mesajı yayınladı. “Kürt halkının yiğit evladı, barış ve demokrasi mücadelesinin yılmaz savunucusu DEP eski Milletvekili Orhan Doğan bu sabah 06.50 sıralarında vefat etmiştir” bilgisine yer verilen açıklamada, “Hayatı boyunca halkların kardeşliği, Türk ve Kürt halkının kardeşleşmesi ve dostluğu temelindeki çabaları, özelde Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması gerektiğine inanmış ve son nefesine kadar bunun için mücadele etmiştir. Kaybımız büyüktür. Türk ve Kürt halkının, demokrasi ve barış güçlerinin başı sağ olsun” denildi.
Cenaze törenine çağrı
Açıklamada, cenaze töreninin 30 Haziran (bugün) tarihinde saat 17.00’de Cizre’de Doğan’ın ailesi, mücadele arkadaşları ve DTP tarafından yapılacağı bildirildi. Açıklanan program şöyle: Cenaze 30 Haziran saat 08:30’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden alınarak Cizre’ye doğru yola çıkarılacak. Cenaze konvoyu 11.00’de Tatvan 11.40’da Bitlis, 12:50’de Baykan, 13:20’de Kurtalan, 14.20’de Batman, 16:00’da Midyat’tan geçerek, Cizre’ye ulaştırılacak. Caneze törenine Bin Umut İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek’in katılacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Barış girişimcileri Doğan’ı anlattı

SONRAKİ HABER

çekirge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa