01 Temmuz 2007 00:00

Güney Asya sel sularına teslim

Pakistan, Afganistan ve Hindistan’da bir haftadır etkili olan kötü hava şartlarının yaklaşık 500 kişinin ölümüne, bir milyondan fazla kişinin de felaketzede durumuna düşmesine yol açtığı bildirildi.

Paylaş

Pakistan, Afganistan ve Hindistan’da bir haftadır etkili olan kötü hava şartlarının yaklaşık 500 kişinin ölümüne, bir milyondan fazla kişinin de felaketzede durumuna düşmesine yol açtığı bildirildi.
Geçen haftadan bu yana süren Yemyin Kasırgası’nın, en çok Pakistan’ın güney kıyılarındaki Belucistan ve Sindh bölgelerinde etkili olduğu öğrenilirken, bu bölgelerde sel nedeniyle en az 256 kişinin öldüğü belirtildi.
Pakistan’ın Afganistan sınırındaki kuzeybatı bölgesinde önceki akşamdan bu yana etkili olan şiddetli yağmurlar ise çoğu Afgan mülteci olmak üzere 30 kişinin ölümüne yol açtı. Afganistan’ın doğu kesiminde ise üç gündür etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel baskınlarında da 56 kişi öldü.
Hindistan’ın güney ve batı kesiminde geçen hafta sonundan bu yana etkili olan Muson Yağmurları’nın yol açtığı selde de 144 kişi yaşamını yitirdi.
Pakistan’da protesto
Bu arada yardım çalışmalarının güçlükle sağlanabildiği Pakistan’ın Belucistan vilayetine bağlı Turbat kentinde bin kadar felaketzede protesto gösterisi düzenledi. Yardımların yetersizliğinden şikayet eden felaketzedeler, hükümeti derhal göreve çağırdı. Polisin, kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullanması ve havaya ateş açması sonucu 6 kişi yaralandı.
Felaketzedelerden çiftçi Gulam Jan, “Evimiz yıkıldı, içecek suyumuz kalmadı ve 4 gündür yemek yiyemiyoruz. Her yer sular altında” derken, Chaker Baloth adlı mağdur ise “Hemen hemen her ailede bir iki eksik var. Halen arıyoruz, fakat çoğu insan kayıp” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bush’a darbe üstüne darbe

SONRAKİ HABER

ABD’nin BM’de kitle imha silahı telaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...