01 Temmuz 2007 00:00

Bush’a darbe üstüne darbe

ABD Senatosu’nun George W. Bush’un büyük önem verdiği göçmenlik tasarısına engel olmasının ardından Amerikan Yüksek Mahkemesi de, tarihi bir kararla 11 Eylül 2001’den sonra Küba’daki Guantanamo Cezaevi’nde hapsedilenlerin ABD’de federal mahkemeye başvurabileceklerine hükmetti.

Paylaş

ABD Senatosu’nun George W. Bush’un büyük önem verdiği göçmenlik tasarısına engel olmasının ardından Amerikan Yüksek Mahkemesi de, tarihi bir kararla 11 Eylül 2001’den sonra Küba’daki Guantanamo Cezaevi’nde hapsedilenlerin ABD’de federal mahkemeye başvurabileceklerine hükmetti. Guantanamo tutsaklarının, “yargısız” ve “süresiz” hapsedilmelerine karşı avukatları aracılığıyla ABD Yüksek Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru kabul edildi.
Bush hükümeti için “yargı darbesi” olarak nitelenen karar, Guantanamo’da tutuklu en az 380 kişiyi ilgilendiriyor. Bush’un, Guantanamo tutsaklarını yargılamak üzere özel yetkilerle donattığı askeri mahkeme de geçen günlerde “yetkisizlik” kararı vererek, Bush’a ilk yargı darbesini indirmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Kazanç spekülatörün

SONRAKİ HABER

Güney Asya sel sularına teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...