01 Temmuz 2007 00:00

Şükrü Erbaş, Sincan’da işçilerle buluştu

Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş, Sincan’da işçilerle buluşarak, işçilerin, emekçilerin temsilcilerinin Meclis’e girebilmesi için birlik olmaya çağırdı.

Paylaş

Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş, Sincan’da işçilerle buluşarak, işçilerin, emekçilerin temsilcilerinin Meclis’e girebilmesi için birlik olmaya çağırdı. Erbaş, sabah erken saatlerde ilk olarak Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ne giden işçilerin toplandığı tren istasyonuna gitti. EMEP ve DTP üyeleri ile birlikte işçilere broşür dağıtan Erbaş, “Sermaye partilerine oy verirsek, oylarımız boşa gidecektir. Bağımsızlara verilen her oy, kendi geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine verilmiştir. Bu çabalarımız yarın başka bir güce dönüşecek” dedi.
Daha sonra işçi pazarı olarak adlandırılan bölgeye giden Erbaş, çoğu Mardin ve Yozgat’tan Ankara’ya çalışmaya gelen inşaat işçileriyle sohbet etti. Erbaş, işçilerin “Artık partilerin hiçbirine güvenmiyoruz, seçimin ardından hepsi ortadan kayboluyor. Ailelerimizden aylarca ayrı kalarak, üç kuruş kazanabilmek için işçi pazarı denilen bu yol kenarında günlerce bekliyoruz” demeleri üzerine, Meclis kürsüsünde asgari ücretin düşüklüğü, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarının ağırlığı üzerine konuşmak, bu talepleri seçimden seçime akla gelen boş vaatlerin dolgu malzemesi olmaktan kurtarmak için aday olduğunu söyledi.
İşçiler, bir kişi bile olsa bunun gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ancak seçildikten sonra da milletvekillerini yanlarında görmek istediklerini ifade ettiler.
Hekimlerle toplantı
Ankara Tabip Odası’nın Ankara milletvekili adaylarını üyeleriyle buluşturduğu toplantıların sonuncusu önceki gün, ÖDP ve TKP adayları ile Bağımsız Aday Şükrü Erbaş”ın katılımıyla yapıldı.
50’ye yakın doktorun katıldığı toplantıda konuşan Şükrü Erbaş, emekçilerin diğer tüm talepleri gibi sağlık sisteminin sorunlarını ve parasız sağlık, güvenli gelecek talebini de Parlamento zemininde dile getirmek için aday olduğunu söyledi. Bağımsız aday projesini, “1946’da çok partili hayata geçiş ve 1965’te TİP’in Meclis’e girmesi ile birlikte üçüncü önemli milat” olarak tarif eden Erbaş, ülkenin giderek korku cumhuriyetine dönüştürülmeye çalışıldığını, emekçilere Meclis kapısının kapatıldığını, muhalefetin sokağa hapsedildiğini ve sokakta olmanın suç addedildiğini anlattı. Erbaş, bağımsız adayların Meclis’e girmesiyle kimi platformlarda tartışılan konuların “dar alanda “ olmaktan çıkacağını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçilere ve halka hesap vereceğiz

SONRAKİ HABER

SADEDE GELELİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa