01 Temmuz 2007 00:00

İşçilere ve halka hesap vereceğiz

Bin Umut Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak, Turgutlu’da demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla seçim bürosu açılışlarını gerçekleştirdi.

Paylaş

Bin Umut Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak, Turgutlu’da demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla seçim bürosu açılışlarını gerçekleştirdi.
Turgutlu’daki kitle kurumlarını da ziyaret eden Özocak ilk olarak Gündelikçi İşçi Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Özocak, Dernek Başkanı Cevher Özdemir ve yöneticiler tarafından karşılandı. Özdemir, Bin Umut Adaylarını desteklediklerini, işçiler olarak tüm olanaklarıyla adayların Parlamento’ya girmesi için çaba harcayacaklarını belirtti. Dernek üyelerinin büyük çoğunluğunun tarımda çalışan Kürt kökenli işçiler olduğunu ifade eden Özdemir, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesini istediklerini ve insanca yaşamak için tüm işçilerin birleşmesi gerektiğini ifade etti. Şahismail Özocak ise konuşmasında “Bizler IMF’ye para babalarına değil, halka ve işçilere hesap vereceğiz” diyerek, son dönemde bütün partilerin yalan yarışına girerek yerine getiremeyecekleri vaatlerde bulunduklarını, hepsinin IMF’ci büyük sermayeden yana olduklarını söyledi.
Turgutlu Toplumsal Dayanışma ve Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Özocak, Başkan Mehmet Üstün ve üyeler tarafından karşılandı. Özocak kitle kurumlarından destek beklediğini belirtti. Tunceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Şahismail Özocak ülkedeki tüm renklerin solmaması için gerçek kardeşliğin ve barışın olması için Meclis’e Bin Umut Adaylarının taşınması gerektiğini ifade ederek destek beklediklerini söyledi.
Akşam saatlerinde ise Turgutlu’da coşkulu büro açılışları gerçekleştiren Özocak; Bin Umut Adaylarının Türkiye’de kardeşliği ve barışı gerçekleştirmede tek seçenek olduklarını belirterek, “Etimizle, tırnağımızla dişimizle eşit koşullarda yaşamanın koşullarını yaratacağız” dedi. Ezilenlerin ve yoksulların sesi olacakları sözünü veren Özocak, “Alın terimizin hakkını toprak ağaları ve patronlar almıştır. Tam da bu noktada sizin sesinizi ve sizin düşüncelerinizi Meclis’e taşıyacağız” dedi. Atatürk, 7 Eylül ve İstasyon Altı mahallelerinde gerçekleştirilen açılışlara çok sayıda vatandaş katıldı. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Barış kazanacak

SONRAKİ HABER

Şükrü Erbaş, Sincan’da işçilerle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa