01 Temmuz 2007 00:00

Şemdinli’de keşfe ‘bağımsızlara yarar’ diye izin verilmemiş!

Şemdinli’de mahkemenin ‘olay yerinde keşif’ yapılması kararına izin vermeyen valiliğin gerekçesi: Bağımsız milletvekillerine yarar!

Paylaş

Şemdinli davasında skandalların arkası kesilmiyor. Davaya bakan Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sürgün edilmesinin ardından, aynı mahkemenin aldığı olay yerinde keşif kararına valiliğin neden izin vermediği da ortaya çıktı.
Hakkari Valiliği, mahkeme heyetini oluşturan üç hakimin olay yerinde keşif yapmasına “sizi koruyamayız, olay çıkarsa bağımsızlara yarar” diyerek izin vermedi.
Vatan gazetesinin haberine göre; valiliğin, keşfin “bağımsız adaylara avantaj sağlayacağı” gerekçesiyle seçimden sonra yapılmasını istedi. Valilik tarafından gönderilen yazıda PKK’lilerin canlı bomba eylemi yapabileceği de iddia edilerek, 22 Temmuz’daki milletvekili seçimi nedeniyle bölgenin hassasiyetinin arttığı belirtildi ve şöyle denildi: “Terör örgütü güdümünde faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları ile örgüt yandaşlarının kamuoyunda gündem oluşturmak, halkı provoke ederek toplumsal olaylara sebebiyet vererek bağımsız adayların ön plana çıkarılması için bu durumdan faydalanacağı belirtilmiştir.”
Valilik, İl Jandarma Komutanlığı’nın da “Operasyonel faaliyetlerin yoğunluğu bakımından zaman zaman kuvvet yetersizliği sebebiyle yol güzergahlarında etkili bir güvenlik tedbiri almakta güçlükler yaşandığını” bildirdiğini de ekledi.
Öte yandan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun son kararnamesi ile sürgün edilen Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri son kez 12 Temmuz’da yapılacak duruşmaya katılacak. Görev yerleri değiştirilen hakim ve savcılar, 16 Temmuz’da bulundukları yerle ilişiklerini kesecekler. Şemdinli’de bombalanan Umut Kitabevi’ndeki keşif ise oluşturulacak yeni heyetin belirleyeceği bir tarihte yapılacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

On binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa