01 Temmuz 2007 00:00

Yurt başvuruları başlıyor

Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrenciler, 2 Temmuz-5 Ağustos 2007 tarihleri arasında yurt, burs ve kredi için başvuruda bulunabilecekler.

Paylaş

Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrenciler, 2 Temmuz-5 Ağustos 2007 tarihleri arasında yurt, burs ve kredi için başvuruda bulunabilecekler.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden (YURTKUR) yapılan açıklamaya göre, kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrencilerin başvuru koşulları belirlendi. Buna göre, halen bir yükseköğretim kurumunun ara sınıfına devam eden ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, 2 Temmuz-5 Ağustos 2007 tarihleri arasında YURTKUR’un “www.kyk.gov.tr” adresli internet sitesinden yurt, burs ve kredi için başvuruda bulunabilecekler. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler de 24 Eylül-5 Ekim 2007 tarihleri arasında internet üzerinden başvuru yapabilecekler.
2007-ÖSS’ye girerek bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanacak öğrencilerden yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi için başvuruda bulunmak isteyenler de ilk aşamada Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) belirlenen başvurular ile ilgili formu kılavuzdaki açıklamalara göre doldurarak “www.osym.gov.tr” internet adresinden başvurularını yapacaklar. Öğrencilere, sınav sonuç belgesi ile asıl listeden yurda girmeye hak kazanmaları halinde yurdun adı bildirilecek.
Kayıtlar
Yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 3-14 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacak. Yedek listeden öğrenci alımına ise 17 Eylül’den itibaren başlanacak. Yedekler, her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüklerinin olmadığı diğer il ve ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. Kurum yurtlarında barınan ancak yükseköğretim kurumunu süresi içinde bitirememiş “artık yıl” öğrencileri ise yurt başvurularını, 10-27 Eylül 2007 tarihleri arasında 2006-2007 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine yapabilecekler.
YURTKUR’a bağlı yurtlar, 10 Eylül’de hizmete açılacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dalmaz’a 10’uncu baskın

SONRAKİ HABER

Derneğe baskın düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...