01 Temmuz 2007 00:00

Emeklilerin yüzde 83’ü açlık sınırında

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Sekreteri Recep Orhan, Türkiye’deki işçi emeklilerinin tamamının yoksulluk sınırı altında kaldığını, yüzde 83’ünün ise açlık sınırında olduğunu kaydetti.

Paylaş

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Sekreteri Recep Orhan, Türkiye’deki işçi emeklilerinin tamamının yoksulluk sınırı altında kaldığını, yüzde 83’ünün ise açlık sınırında olduğunu kaydetti. Orhan, en düşük işçi emekli aylığının en azından açlık sınırında olması gerektiğini söyledi. İşçi emeklilerinin aylıklarını değerlendiren Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, 4 milyon 605 bin işçi emeklisinden 3 milyon 822 bin 150’sinin 507.06 YTL maaş aldığını belirtti. Haziran ayı itibariyle dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 623.36 YTL, yoksulluk sınırının ise 2 bin 30 YTL olduğunun altını çizen Orhan, “İşçi emeklilerinin yüzde 83’ü açlık sınırının altında yaşama çalışıyor. En yüksek emekli maaşı ise 915.67 YTL. Bu durumda da işçi emeklileri, dul ve yetimlerin yüzde 100’ü aylık geçim endeksi olan yoksulluk sınırının altında kalıyor” diye konuştu.
İşçi emeklilerinin taban aylıklarının yoksulluk sınırının ancak yüzde 24.97’sini karşıladığına işaret eden Orhan, emekli maaşı ile emeklilerin ancak 7 günlük ihtiyaçlarını karşıladığını, 23 gün ise yoksul yaşadığını kaydetti.
Emeklilerin gözünün temmuzda açıklanacak olan zamlara çevrildiğini kaydeden Orhan, en düşük işçi emekli aylığının en azından açlık sınırında olması gerektiğini söyledi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Ümit Karan kaldı Feldkamp sevindi

SONRAKİ HABER

Hükümet desteklemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...