02 Temmuz 2007 00:00

Ve kapılar yine kapandı...

Mimarlar Odası ve Ankara Barosu tarafından 12 gün süren etkinlik boyunca açık tutulan Ulucanlar Cezaevi, etkinliğin sona ermesiyle tekrar kapatıldı

Paylaş

Mimarlar Odası ve Ankara Barosu tarafından 12 gün süren etkinlik boyunca açık tutulan Ulucanlar Cezaevi, etkinliğin sona ermesiyle tekrar kapatıldı. Cezaevinin 2006 yılında boşaltılmasının ardından Adalet Bakanlığı’ndan alınan özel izinle iki hafta boyunca düzenlenen “Ulucanlar Şenliği” önceki akşam sona erdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Yeşim Uysal ise “Henüz cezaevlerinin kapatılmadığını, birçok olayın aydınlatılmadığını ve daha kötü cezaevleri olduğunu bile bile burada bir şenlik yaptık” dedi. Uysal, 12 gün boyunca 15 bini aşkın kişinin bu cezaevini ziyaret ettiğini, kavak ağacının anlamını sorduğunu, koğuşlarda yaşananları anladığını dile getirdi.
Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Oya Pekgöz ise bu etkinliği Adalet Bakanlığı’nın finanse etmediğini, finansmanı tüm çabalarına rağmen mimarların ve avukatların karşıladığını dile getirdi. Pekgöz, bu etkinlik boyunca yalnız bırakıldıklarını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

Bir de duvarlar olmasaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...