02 Temmuz 2007 00:00

Kontenjan tepkisi sürüyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Roberto Carlos transferinin Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı yaptığını söyledi

Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Roberto Carlos transferinin Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı yaptığını söyledi.
Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi’nin Temmuz ayı sayısında yer alan yazısında, Roberto Carlos transferine değinerek, “Bu yıl hepimizi heyecanlandıran Roberto Carlos transferinin, özellikle Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkıyı görmezden gelemeyiz. Yıllar önce hepimiz için sadece hayalden ibaret olan efsane isimlerin Türk takımlarına transferinin bugün son derece rahat bir şekilde gerçekleşiyor olması ve buna da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün önderlik etmesi camiamız için gurur vericidir” dedi.
Fenerbahçe’nin daha nice dünya oyuncusuna kadrosunda yer verecek güce geldiğini belirten Yıldırım, “Fenerbahçe artık, sadece Roberto Carlos’ların değil, daha nice dünya oyuncusuna kadrosunda yer verecek hale ve güce ulaşmıştır. Hem de sportif başarı adına geleceğini hiçbir şekilde ipotek ettirmeden, kendi yağıyla kavrularak bunu başarmıştır” şeklinde konuştu.
Federasyonu suçladı
Yabancı futbolcu kontenjanına da değinen ve federasyonu eleştiren Aziz Yıldırım, “Türkiye’de sezon hazırlıklarına başlayan birçok spor kulübünün topbaşı yapacağı günlere kadar yabancı oyuncu kontenjanı ile ilgili kararların federasyon tarafından açıklanmaması düşündürücüdür. Avrupa’da birçok kulübün lejyonerlerle başarıya ulaştığını, İngiliz devi Chelsea’nın 19 yabancıyı kadrosunda bulundurmasını hala yorumlayamamış olmak Türk futbolu için büyük bir kayıptır” değerlendirmesinde bulundu.
“Türk Futbol Federasyonu’nun Avrupa standartlarından ve işleyişinden yoksun çalışmasının sonuçlarına katlanmak, bundan hem mali hem de manevi olarak zarar görmek, Fenerbahçe Spor Kulübü ile diğer kulüplerin kaderi olmamalıdır’’ diyen Yıldırım, buna rağmen Fenerbahçe’nin her geçen yıl üzerine konulacak yeni başarılarla yoluna devam edeceğini savundu.
Ronaldo yalanlaması
Öte yandan bir süredir basında Fenerbahçe’nin Ronaldo ile anlaştığı, Deivid’in de Brezilya’dan dönmeyeceği yönünde çıkan haberlere sarı-lacivertli kulüpten yalanlama geldi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilyalı yıldız Ronaldo için 60 bin adet forma siparişi verildiği ve Milano’ya 10 milyon Avro’luk teminat mektubu gönderildiği şeklinde basında yer alan haberlerin gerçekle ilgisinin bulunmadığı belirtilerek, “Forma üreticimize böyle bir sipariş verilmediği gibi Milano’ya da 10 Milyon Avroluk teminat mektubu da gönderilmemiştir. Ronaldo, transfer komitesinin gündeminde bulunmamaktadır” denildi.
Sarı lacivertliler, Deivid’in de yeni sezon hazırlıkları için takımla birlikte çalışmalara başlayacağını belirtti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Maradona FIFA’ya karşı!

SONRAKİ HABER

İnsan Tacirleri kanal D 22.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...