02 Temmuz 2007 00:00

Maradona FIFA’ya karşı!

Kolundaki “Che” dövmesi ve Fidel Castro ile Hugo Chavez’e olan yakınlığıyla da bilinen Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, FIFA’yı protesto etmek için sahaya çıkıyor

Paylaş

Kolundaki “Che” dövmesi ve Fidel Castro ile Hugo Chavez’e olan yakınlığıyla da bilinen Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, FIFA’yı protesto etmek için sahaya çıkıyor. Maradona, FIFA’nın belli bir rakım üzerindeki sahalarda uluslararası müsabakaları oynatmayacağını açıklamasının ardından Bolivya’nın kendi sahasında maç yapamayacak olması dolayısıyla Bolivya’ya destek olmak için sahaya çıkıyor.
Copa America’nın açılışını Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’le yapan Diego Maradona, FIFA’nın yükseklik kararını protesto etmek için futbol oynayacak.
Maradona, Maracaibo’da kaldığı otelde düzenlediği basın toplantısında, Morales’in düzenleyeceği protesto maçında yer alacağını çünkü Bolivyalıları kendi ülkelerinde futbol oynamaktan mahrum etmenin korkunç bir karar ve delilik olduğunu söyledi.
“Onlara futbol oynatmamak, istedikleri bu. Ama haritayı değiştiremeyiz” diyen Maradona, FIFA başkanı Joseph Blatter’inde ikiyüzlü biri olduğunu söyledi.
Venezüella’dan tarihi galibiyet
Bu arada Copa America’ya ev sahipliği yapan Venezüella, tarihindeki 2. galibiyetini Peru’yu 2-0 yenerek aldı ve A Grubu’nda liderliğe yükseldi.
Venezüella’da düzenlenen Copa America’nın 4. gününde A Grubu’nda 2 maç oynandı. Evsahibi Venezüella, Peru’yu yenerek çeyrek final kapısını araladı. Peru karşısında Copa America tarihindeki 47. maçına çıkan Venezüella bu sonuçla 47. maçındaki 2. galibiyetine ulaştı. 48. dakikada Cichero ve 79. dakikada Arismendi’nin golleriyle galibiyete ulaşan Venezüella aynı zamanda A Grubu’nda liderliğe yükseldi.
Copa America’da gruptaki ilk maçını kaybeden Uruguay ise, Bolivya karşısında 3 puanın sahibi oldu. Yoğun yağış altında oynan maçın tek golü 59. dakikada Vicente Sanchez’in ayağından geldi. Bu sonuçla ilk maçında Peru’ya 3-0 yenilen Uruguay, ilk galibiyetini alarak 3. sıraya yükseldi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Barça’da hedef De Rossi ve Perrotta

SONRAKİ HABER

Kontenjan tepkisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...