02 Temmuz 2007 00:00

Kürt köylerinin oyu EMEP’e

Emek Partisi Eskişehir’de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Emekçilerin ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden seçim gezilerine başlayan EMEP’lilere, DTP ve SDP il örgütünün yöneticileri de eşlik ediyor

Paylaş

Emek Partisi Eskişehir’de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Emekçilerin ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden seçim gezilerine başlayan EMEP’lilere, DTP ve SDP il örgütünün yöneticileri de eşlik ediyor.
Emek Partisi Birinci Sıra Adayı Hür Keskin, İkinci Sıra Adayı Ayşe Börü, EMEP İl Başkanı Ali İhsan Gezer, DTP İl Başkanı Hamza Abay, SDP İl Yöneticisi Nurettin Aldemir ve beraberindeki heyet, merkeze bağlı Kireç ve Sevinç köylerinde halkla bir araya geldi.
Hayvancılık, tarım ve inşaat işçiliği yaparak geçinen köylüler, ekonomik ve demokratik sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladılar.
Köylülere seslenen DTP İl Başkanı Hamza Abay, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek “Egemen güçler ısrarla Türk-Kürt düşmanlığını körüklüyorlar. Bizler de inadına Türk-Kürt kardeşliğini savunuyoruz” dedi. Abay, “DTP yaklaşık 40 ilde seçimlere girmiyor. Partilerimiz anlaştı. Biz bağımsız adaylarımızın olmadığı seçim bölgelerinde EMEP’i destekliyoruz” dedi.
Blok devam ediyor
EMEP İl Başkanı Ali İhsan Gezer de 2002 seçimlerinde temelleri atılan Emek Demokrasi Barış Bloğu’nun devam ettiğini anımsatarak “Geçtiğimiz seçimlerde DTP çatısı altında seçimlere girdik. Bu seçimlerde de Genel Başkanımız Levent Tüzel DTP listesinden seçimlere bağımsız aday olarak giriyor. Türk-Kürt kardeşliğini tesis etmek için oylar EMEP’e verilmeli” dedi.
Emek Partisi 1. Sıra Adayı Hür Keskin, demokrasinin önündeki en büyük iki engelin özellikle çözümsüz bırakılarak kangrenleşmiş Kürt sorunu ve devletin din karşısındaki tutumu olduğuna dikkat çekerek “Bayrak ve din iki temel istismar aracına dönüştürüldü” dedi. Egemenlerin, Cumhuriyet tarihi boyunca Kürt sorununu çözümsüz bıraktığını yineleyen Keskin, “Binlerce gencimizin ölümüne neden olundu. Halkları birbirine düşmanlaştırarak yönetmeye çalışıyorlar. Kan üzerinden politika sürdürülüyor. Bu sorun artık çözülmeli. Bu sorunu çözmeye talip olan tek parti de biziz” dedi. Keskin, üretici köylünün son derece zor şartlar altında geçimini sürdürdüğünü, Kireç ve Sevinç köylerinin buna en iyi örnek olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaymaz Davası’nda biz vardık
SDP Temsilcisi Nurettin Aldemir de Türk-Kürt kardeşliğine en somut örneğin Eskişehir’de görülen Kaymaz Davası olduğuna dikkat çekti. Aldemir, “O davada bizler Kürt kardeşlerimize omuz verdik. Saldırılar karşısında yılmadık. Avukatlığını yaptık. Eylemlerde benim eşimin kafası yarıldı. Halkların birbirine düşman edilmesini birlikte önleyeceğiz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)
Ali Baş
ÖNCEKİ HABER

Eskişehir bu aralar çok sıcak

SONRAKİ HABER

‘12 Eylül bizim yaşamlarımız sonuçta’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...